Στα ΚΕΠ 11 διοικητικές διαδικασίες του Λιμενικού

Στα ΚΕΠ 11 διοικητικές διαδικασίες του Λιμενικού

Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μεταφέρονται συνολικά 11 διοικητικές διαδικασίες του Λιμενικού Σώματος, που απαιτούνταν για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου στα πλοία, την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε αυτά και σε εγκαταστάσεις πλωτών ναυπηγημάτων ή μόνιμης αγκυροβολίας πλοίων, με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για το θέμα αναμένεται να υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ναυτιλίας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και της επιχειρηματικότητας, αλλά και να αποδεσμευτεί σημαντική δύναμη του Σώματος από γραφειοκρατικές διαδικασίες και να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρησιακά καθήκοντα.

Επίσης, στην κοινή υπουργική απόφαση θα προστίθενται διατάξεις που θα εναρμονίζουν τη νομοθεσία που υφίσταται για τα θέματα άσκησης υπαίθριου εμπορίου και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στους χώρους ευθύνης του ΛΣ με εκείνη της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ