ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή

Τις ευχαριστίες του προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς για τις προσπάθειες που έκανε ο τότε πρόεδρος του Eurogroup προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

«Ο κ. Γιούνκερ έδειξε τρεις αρετές: Τόλμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα να λέει απερίφραστα τη γνώμη του, διορατικότητα και ικανότητα να ενώνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι, «ήταν αυτός που στήριξε την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ όταν πύκνωναν οι φωνές για απομάκρυνση της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, γυρίζει σελίδα και «μπαίνει σε μία νέα εποχή» χάρη στις οδυνηρές θυσίες των Ελλήνων πολιτών, αλλά και της αλληλεγγύης που έδειξαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει εφησυχασμός. «Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε ώστε να μην ξανασυμβεί μια τέτοια κρίση ούτε στην Ελλάδα, αλλά και ούτε οπουδήποτε αλλού. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στα ελλείμματα, πρέπει να τα αφήσουμε πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην χρεοκοπία της Αργεντινής, αλλά και στα όσα είχε υποστηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας. «Αρκεί μία σύγκριση με την Αργεντινή που χρεοκόπησε πριν από 12 χρόνια και ακόμη δεν μπορεί να δανειστεί φυσιολογικά και το αρχικό της χρέος ήταν λιγότερο από το μισό το δικό μας», τόνισε.

Και προσέθεσε, «μόνο ένας ανόητος θα έμενε ασυγκίνητος σε αυτό που συμβαίνει στην Αργεντινή ωστόσο είναι απαραίτητα και τα συμπεράσματα. Εμείς δεν επιτρέψαμε να συμβεί αυτό που έγινε στην Αργεντινή πριν από 12 χρόνια και εξακολουθεί να συμβαίνει την ώρα που κάποιοι μας εισηγούνταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της άτακτης χρεοκοπίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε «σωτήρια για τη χώρα» την παραμονή στην ομπρέλα της Ευρωζώνης. «Εκείνοι που υποβάθμιζαν τη σημασία παραμονής στην Ευρωζώνη μας ζητούσαν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα αυτής της χώρας. Εμείς ευτυχώς δεν το κάναμε. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ακόμη τι συνέβη τότε και δεν το έχουν καταλάβει ούτε σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Για το ζήτημα μίλησε και ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει κανένας παραλληλισμός ανάμεσα στις δύο χώρες. «Αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα δεν είχαν κάνει αυτό που έπρεπε, τότε θα είχαμε δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων και η Ελλάδα θα είχε γίνει Αργεντινή πριν από την Αργεντινή».

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΔΗΜΑΡ-Απαιτείται μία νέα σχέση με τους εταίρους

Κόντρες στη Βουλή για τον περιφερειακό Τύπο

Σκρέκας: Να αναθεωρήσουμε ή να αποσύρουμε το άρθρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ