Μητσοτάκης: Εξοργιστική η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μητσοτάκης: Εξοργιστική η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισής, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τους ελέγχους του υπουργείου στους Δήμους και σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Εφαρμόζοντας άρθρο ψηφισμένου νόμου προχωράμε στον επανέλεγχο των μετατροπών συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι σε αρκετές περιπτώσεις ενδεχομένως να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος. Θα περίμενα οι συνδικαλιστές ηγεσίες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Αντ’ αυτού διαβάζω κι εγώ μια εξωφρενική ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ η οποία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να πετάξουν έξω τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης οι οποίοι θα έρθουν να εφαρμόσουν έναν ψηφισμένο νόμο. Αυτό μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης: και συνέχισε:

«Τέτοιες πρακτικές επιτείνουν την υποψία μας, ότι καλώς ψάχνουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δεν λέει η κοινή λογική; Ποιος έχει να φοβηθεί κάτι από αυτόν τον επανέλεγχο; Το πλαίσιο είναι απολύτως προσδιορισμένο. Η τελική απόφαση είναι απόφαση του ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση για την πολιτική λογική. Είναι μια αντίδραση ακραία και κατακριτέα φαντάζομαι από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας». 

«Υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να αλλάξει απολύτως τίποτα στο ελληνικό Δημόσιο. Πως είναι δυνατόν οποιοσδήποτε φορέας να μην δέχεται τον ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης; Θα επανέλθουν και θα κάνουν τον έλεγχο με όποιο μέσο και αν απαιτείται. Και οι ίδιοι οι δήμαρχοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν κάποιος δήμαρχος να μην επιτρέπει στο σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης να κάνει τον έλεγχο που πρέπει να κάνει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ