Ο Βαρβιτσιώτης για την τραγωδία στη Σάμο

Ο Βαρβιτσιώτης για την τραγωδία στη Σάμο

 

Τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό ανθρωπίνων ζωών ανοικτά της Σάμου εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Σύμη που περιοδεύει για την καλύτερη οργάνωση των Λιμενικών Αρχών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

 

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον χαμό ανθρωπίνων ζωών στο νέο περιστατικό διάσωσης μεταναστών από τη θάλασσα ανοικτά της Σάμου. Παρά το γεγονός ότι οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος καθημερινά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών στη θάλασσα και για την περιφρούρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας, η αύξηση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης είναι δραματική. 

Τα συνεχή περιστατικά διασώσεων αλλά και απωλειών ζωών στη θάλασσα, ωστόσο, επιβεβαιώνουν τους φόβους που έχουν διατυπωθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς για τις αυξητικές διαστάσεις του φαινομένου, που καθιστούν επείγουσα την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη. Ως Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλάβαμε πρωτοβουλίες και εργασθήκαμε σκληρά για μία μεταναστευτική πολιτική που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στη ρίζα του και θα καθιστά ισότιμη τη συνεισφορά όλων των Εταίρων στην αντιμετώπιση του.  

Με εντολή του Πρωθυπουργού το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις συντονίζουν τη δράση τους, ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου».

Διαβάστε επίσης.

 

Σάμος-Ανέσυραν τις σορούς δύο μεταναστών

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ