ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Δεν θα είμαστε οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” στο ξεπούλημα της χώρας

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Δεν θα είμαστε οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” στο ξεπούλημα της χώρας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη βουλή για το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκλεισε αιφνιδιαστικά τη βουλή και πρόσθεσε: «Νομίσατε ότι θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να σας παρακολουθούμε να παίρνετε την απόφαση να ξεπουλήσετε τη ΔΕΗ σε ένα θερινό τμήμα με 50 προεπιλεγμένους βουλευτές».

«Μας γυρνάτε 64 χρόνια πίσω και αυτή την ευθύνη δεν θα την πάρετε κρυπτόμενοι, θα την πάρετε στο φως», τόνισε.

«Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε νομοσχέδιο που περνάτε με την διαδικασία του κατ’ επειγόντως. Δεν έχετε σκοπό φεύγοντας να παραδώσετε κράτος. Παραλάβατε κράτος, θα παραδώσετε αποικία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το δόγμα του κ. Σαμαρά είναι ότι αφού δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ας κάνουμε το παν να μην αφήσουμε περιθώρια και εργαλεία σε αυτήν την κυβέρνηση για να ανατάξει την χώρα και την οικονομία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία «πρωτοφανή επίδειξη εκδικητικής μανίας» και τόνισε ότι «λίγο πριν ξεψυχήσει η κυβέρνηση, καταστρέφει τα πάντα φεύγοντας». 

«Σήμερα η ΔΕΗ αποτελεί το πολυτιμότερο εργαλείο της εθνικής οικονομίας. Η υπόθεση της ΔΕΗ  αφορά στην προοπτική της χώρας και στη δυνατότητά της να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Έχουμε πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς κάνετε. Ζούμε στην τρίτη πράξη, την πιο εγκληματική για τον τόπο πράξη του μνημονίου».

«Δεν υπάρχει “μικρή” ΔΕΗ, υπάρχουν μεγάλα φιλέτα. Υπάρχουν μεγάλα φιλέτα, μεγάλες ανεκτίμητης άξιας πλουτοπαραγωγικές πήγες που εκχωρούνται. Στην πραγματικότητα βγαίνουν στο “σφυρί” ολόκληροι νόμοι της χώρας, εδικά στη Δυτική Μακεδονία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν έχετε καταλάβει καλά με ποιους έχετε να κάνετε. Δεν είμαστε εμείς διψασμένοι  για εξουσία, είμαστε διψασμένοι για να πάρουμε την εξουσία από τα χέρια της ντόπιας και ξένης κλεπτοκρατίας και να την δώσουμε εκεί όπου ανήκει στον ελληνικό λαό», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «κυβερνητικό μπλακ άουτ» την ημέρα της πρότασης για δημοψήφισμα. «Από τότε έχουμε ένα εκτεταμένο κυβερνητικό μπλακ άουτ. Κινείστε ως κυβέρνηση στα σκοτάδια, αδυνατείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, καταφεύγετε σε συκοφαντίες και αυτά δεν θα σας βγουν σε καλό», είπε χαρακτηριστικά.

«Σας φοβίζουν οι κάλπες, δεν τολμάτε να κάνετε δημοψήφισμα. Το γνωρίζουμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι δεν τολμάτε να κάνετε ούτε συζήτηση στη βουλή για δημοψήφισμα», πρόσθεσε.

 

Δείτε το βίντεο

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ