Παπαγεωργίου: Δεν θα αλλάξει η ζωή των πολιτών με τη “μικρή ΔΕΗ”

Παπαγεωργίου: Δεν θα αλλάξει η ζωή των πολιτών με τη “μικρή ΔΕΗ”

Δεν θα αλλάξει τίποτα σε βάρος των δύο εκατομμυρίων πολιτών που θα μεταφερθούν στη “μικρή ΔΕΗ”, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στον “Ελεύθερο Τύπο” της Κυριακής.

Υπογραμμίζει πως «έπειτα από ένα μεταβατικό διάστημα 4 μηνών και οι ίδιοι και οι πελάτες της μεγάλης ΔΕΗ θα μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν τον προμηθευτή τους. ‘Όλα τα υπόλοιπα, η προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ο Κώδικας Προμήθειας παραμένουν ως έχουν γιατί αποτελούν κρατική μέριμνα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας και επιβάλλονται σε όλες τις εταιρείες ανεξαιρέτως».

Τονίζει ότι, με βάση το νομοσχέδιο, ο επενδυτής στη “μικρή ΔΕΗ” αναλαμβάνει τις ίδιες υποχρεώσεις με τη “μεγάλη ΔΕΗ” και για τους εργαζόμενους και έναντι των τοπικών κοινωνιών όπου υπάρχουν μονάδες παραγωγής και προσθέτει: «Όσοι καλούν λοιπόν τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στον περιβόητο “ανένδοτο” κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά. Καλλιεργούν τον φόβο για να υπερασπιστούν κατεστημένα προνόμια».

Με την πώληση της “μικρής ΔΕΗ”, τονίζει ο Μ. Παπαγεωργίου, η ενεργειακή αγορά θα αποκτήσει έναν νέο ισχυρό “παίκτη”, που θα προβεί σε νέες επενδύσεις και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό.

 

Διαβάστε επίσης

Βουδούρης: Με ποιο δικαίωμα ξεπουλάνε τη ΔΕΗ;

Ο παράδεισος της Ηρακλειάς στο ΤΑΙΠΕΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ