Βούλτεψη: Αν δεν το κάναμε θα ήταν παράλειψη καθήκοντος

Βούλτεψη: Αν δεν το κάναμε θα ήταν παράλειψη καθήκοντος

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, με αφορμή την επίταξη των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Αν ψάχνουν για ηλίθιους να μας το πουν. Έχουμε εξετάσει τα πάντα, έχουμε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους ότι θα διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον. Δεν θα μείνει ούτε ένας τουρίστας ούτε για μία ώρα χωρίς κλιματιστικό. Θα ήταν παράλειψη καθήκοντος από την πλευρά της κυβέρνησης εάν δεν προχωρούσαμε σε κάτι τέτοιο», σχολίασε αρχικά η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Αυτοί χρηματοδοτούσαν τα σωματεία τους, τα ταξίδια τους και τώρα κρατάνε ομήρους το 70% των εργαζομένων που πάνε στην εργασία τους. Δεν μπορεί να έχουν υπό ομηρία ολόκληρο λαό. Απεργία χωρίς συνδικαλιστικό αίτημα, πρώτη φορά ακούω».

«Ο συνδικαλιστής μπορεί να πει τη γνώμη του, αλλά να αποφασίσει, δεν μπορεί. Το Ελληνικό κοινοβούλιο πιστεύετε ότι θα αποφασίσει να είμαστε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δεν μπορούν να γίνουν μονοπώλια με βάση τις συνδικαλιστικές ορέξεις και τις ορέξεις του κ. Τσίπρα», πρόσθεσε.

«Είναι προαπαιτούμενο. Έπρεπε να ψηφιστεί; Θα ψηφιστεί. Για την πολιτική ομαλότητα να μιλήσετε στον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του», τόνισε ακόμα και συνέχισε:

«Δεν ξέρω κανέναν να δανείζεται χωρίς να υπάρχει έναν business plan. Ο Γερμανός και ο Ολλανδός που δανείζουν τι είναι, χαζοί; Θεωρώ Σταλινικό και φασιστικό να χρησιμοποιούνται απόψεις οι οποίες υπήρχαν πριν 4-5 χρόνια. Τότε, δεν είχαμε πάρει καν την πρώτη δόση. Θα ήμασταν γελοίοι και δογματικοί 4 χρόνια μετά να λέμε, δεν υπάρχουν αυτές οι δόσεις. Ως δημοσιογράφος το 2010 με τα στοιχεία που είχα, έγραψα κάτι, δεν μπορώ να αλλάξω γνώμη;».

«Είναι ευρωπαϊκή οδηγία από δεκαετία. Η χώρα για να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή, θέλει 5 δισ. ευρώ το μήνα, μόνο για μισθούς και συντάξεις. Το πλεόνασμα, ήταν όρος και βγήκε από το αίμα του Ελληνικού λαού. Ήταν όρος συμβολικός για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές», τόνισε ακόμα.

«Ο Πρωθυπουργός δεν έσωσε κανέναν με τα 500 ευρώ. Ήταν ένα μήνυμα σταθερότητας», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ