Γιακουμάτος: Αν αποτύχω θα πω “είμαι ανίκανος, φεύγω”

Γιακουμάτος: Αν αποτύχω θα πω “είμαι ανίκανος, φεύγω”

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το δημοψήφισμα, τη «μικρή ΔΕΗ», αλλά και τη θέση του στην κυβέρνηση.

«Θα παλέψω σκληρά. Το έχω πει αν δεν πετύχω μέχρι το Δεκέμβρη θα παραιτηθώ. Ο Σαμαράς μου έδωσε μια αυστηρότατη εντολή: Να φτηνύνει το καλάθι της νοικοκυράς, αν εγώ αυτή την εντολή δεν την εκτελέσω γιατί να μου πει ο Σαμαράς «σήκω φύγε, απέτυχες», θα πω «Είμαι ανίκανος, φεύγω», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιακουμάτος μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm και συνέχισε:

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι εδώ 15 μέρες και σήμερα πήρα αρμοδιότητες και το ΦΕΚ για να αρχίσω να υπογράφω. Στις 14 μέρες που είμαι εδώ είχα 3 προαπαιτούμενα, το ένα είναι η λίστα υπέρ τρίτων κατάργηση των φόρων, 2.000.000.000 , μας έχουν έρθει 110 φόροι μέχρι στιγμής, από το e-mail που μας στέλνουν οι πολίτες. Το δεύτερο είναι η υπουργική απόφαση για τις λαϊκές, που έγινε νόμος και έπρεπε να έχει βγει υπουργική απόφαση, βγήκε. Και τρίτο, την επόμενη βδομάδα βγαίνει η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις Κυριακές, προαιρετικά».

«Η κοροϊδία και το παπατζιλίκι έχουν και όρια»

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το δημοψήφισμα που προτείνει, για το νομοσχέδιο που αφορά την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», ο κ. Γιακουμάτος σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Η κοροϊδία και το παπατζιλίκι έχουν και όρια. Το άρθρο 44 του Συντάγματος προβλέπει 180 βουλευτές για δημοψήφισμα . Ο κ. Τσίπρας δείχνει τις προθέσεις του, κυνηγώντας τη χίμαιρα των 120 βουλευτών. Αυτό είναι τουλάχιστον κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό. Να πει την αλήθεια. Όταν το Σύνταγμα λέει 180 (βουλευτές) και λένε ότι θέλουν 120 για να μπλοκάρουν και να κάνουν δημοψήφισμα, αυτό είναι , εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, δεν είναι 120. Αυτό λοιπό, δείχνει, στον επαναστάτη του διακόπτη, τις αληθινές του προθέσεις. Δεν είναι η ΔΕΗ. Δεν τον ενδιαφέρει ο ελληνικός λαός, τον ενδιαφέρει να κυβερνήσει και στοχεύει στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι κακό να λες στο λαό για 120 βουλευτές, που χρειάζονται για την Προεδρία και να το χρησιμοποιείς για καμουφλάζ και να λες ότι είναι για τη ΔΕΗ, όταν (για δημοψήφισμα) χρειάζονται 180».

Τέλος, για την «μικρή ΔΕΗ», ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι, πρώτον, ότι εξασφαλίζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων όσων εργάζονται στη ΔΕΗ. Δεύτερον, δεν ξεπουλάει κανείς τίποτα. Ποιος είναι ο στόχος; Σε υπερχρεωμένη ΔΕΗ με 5 δισεκατομμύρια, να πέσουν χρήματα, να μπορέσει να κάνει ανανέωση του εξοπλισμού της και να σταθεί στα πόδια της, και τρίτο και βασικότερο να μειωθεί το ρεύμα», και συνέχισε:

«Το κράτος παραμένει ο κύριος μέτοχος. Προστατευτικά παρεμβαίνει το κράτος, παρεμβαίνει ο υπουργός και το τιμολόγιο και σε όλα. Άρα γιατί να μην γίνει; Εκτός αν θέλουμε να κάνουμε το χατίρι στον κ. Φωτόπουλο και στα Φωτοπουλάκια και να μας αλλάζουν τα φώτα στη ΔΕΗ. Αν θέλετε αυτό, είναι πια παρελθόν δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ