Ανδριανός:Υπάρχουν λύσεις για τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά

Ανδριανός:Υπάρχουν λύσεις για τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά

 

Λύσεις για όλα τα αθλήματα αναζητούνται από την Πολιτεία σχετικά με τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι ομοσπονδίες στον Άγιο Κοσμά, μετά τα σχέδια για ανάπλαση της περιοχής, και σύντομα θα δρομολογηθεί η μεταφορά τους σε άλλους κατάλληλους χώρους που θα επιλεγούν.  

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι καλύπτουν το ρεπορτάζ του Υπουργείου, δήλωσε ότι για την ΕΠΟ και τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου εξετάζεται η λύση του Σχιστού, όπου η ομοσπονδία θα μπορούσε να δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις της. Στην περιοχή υπάρχει μία έκταση άνω των 100 στρεμμάτων και η ΕΠΟ μπορεί άνετα να χρησιμοποιήσει τα 50. Βέβαια, αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια προβλήματα με ορισμένες βιοτεχνίες στην περιοχή που έχουν «οικειοποιηθεί» το χώρο, αλλά θα ξεκινήσουν σύντομα οι κατάλληλες ενέργειες για την αποβολή τους.  

Βέβαια ο κ. Ανδριανός δεν παρέλειψε στο σημείο αυτό να συγχαρεί δημόσια ακόμη μία φορά τους διεθνείς για την πορεία της εθνικής στο Μουντιάλ. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ήθος που επέδειξαν οι παίκτες στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν αντί του πριμ που θα έπαιρναν να κατασκευαστεί προπονητήριο. Πάντως, έδειξε ότι για τον τελικό θα ήθελε να δει να προκρίνεται… η Κόστα Ρίκα. 

Οι «μικρές» ομοσπονδίες που εδρεύουν στον Άγιο Κοσμά, το πιθανότερο είναι να μετεγκατασταθούν στο ΟΑΚΑ, στο οποίο ήδη έχει δρομολογηθεί η επισκευή των χώρων του κλειστού προπονητηρίου και γίνεται προσπάθεια για την άμεση εκταμίευση των χρημάτων. Συνεργασία υπάρχει και με το ΣΕΓΑΣ για τη μεταφορά του σταδίου στίβου σε άλλο χώρο, όπως και των ξενώνων που χρησιμοποιούνται στον Άγιο Κοσμά για τη διαμονή των αθλητών. 

Όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, με τον οποία συζήτησε το σχέδιο μεταφοράς των δύο κτιρίων στο ΟΑΚΑ, όπου εδρεύουν η αστυνομία και η πυροσβεστική, με στόχο να μετατραπούν σε ξενώνες για τους αθλητές. 

Για το θέμα των κολυμβητηρίων που ενδιαφέρουν την ΚΟΕ, ο κ. Ανδριανός είπε ότι υπάρχει χώρος στην Άνω Γλυφάδα, σε ένα στρατόπεδο, και καταβάλλονται προσπάθειες να μεταφερθούν εκεί.

Επίσης τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στα Χανιά για να υπογράψει τη συμφωνία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο θα ανατεθεί η επισκευή, συντήρηση και λειτουργία του νέου κολυμβητηρίου της πόλης. Άγνωστοι είχαν προξενήσει λίγο μετά την ολοκλήρωσή του μεγάλες ζημιές κλέβοντας υλικό (καλώδια και χαλκό) απαραίτητο για τη λειτουργία του. Στην παραχώρηση του κολυμβητηρίου έχει συμφωνήσει και ο Δήμος Χανίων και για το λόγο αυτό έχει ζητήσει να είναι «ανοικτό» και για τους πολίτες.

Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε με έμφαση ότι θα συνεχιστούν με εκτεταμένο τρόπο οι έλεγχοι ντόπινγκ σε όλα τα αθλήματα, ενώ άποψή του είναι ότι το εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ θα πρέπει να υπάγονται, για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του, στο Δημόκριτο, κάτι που θα προσπαθήσει να επιτύχει σύντομα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ