Τα “καρφιά” του Σηφουνάκη για Βενιζέλο-Λοβέρδο

Τα “καρφιά” του Σηφουνάκη για Βενιζέλο-Λοβέρδο

 

Αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και κατά του Ανδρέα Λοβέρδου άφησε ο Νίκος Σηφουνάκης.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο Βήμα Fm, είπε μεταξύ άλλων ότι “το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει και όχι οι περιστασιακά περιφερόμενοι, οι οποίοι αφού έκαναν το κύκλο τους σε άλλους πολιτικούς χώρους κλπ αποφάσισαν ότι τελικά δεν υπήρξε στέγη και ξαναβρήκανε στέγη στο ΠΑΣΟΚ”.

Ο κ. Σηφουνάκης διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε αυτούς που είναι στις συνιστώσες της ΕΛΙΑΣ, επισημαίνοντας ότι “εξουσιοδότηση δεν έχει κανείς να προχωρήσει στην αυτοδιάλυση, εγώ και κανείς άλλος δεν θα διαφωνήσει όταν υπάρξει μία απόφαση που θα προέρχεται μέσα από διάλογο και όχι να πούμε ότι θα κάνουμε την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου, ο οποίος πρέπει και οφείλει να γίνει, αλλά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από προγραμματικές συμφωνίες και όχι μέσα από συμφωνίες κορυφής”.

Ο κ. Σηφουνάκης εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του και με το ενδεχόμενο αυτοκατάργησης ή μετονομασίας του ΠΑΣΟΚ. “Ηγεσία υπάρχει, έχει εκλεγεί και μάλιστα μέσα από εκλογική καθολική διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση που να λέει ότι αυτός ο χώρος μετονομάζεται από την μια μέρα στην άλλη μέσα από ένα συμβούλιο της πολιτικής επιτροπής ή μέσα από ένα εθνικό συμβούλιο δεν νομιμοποιείται να το κάνει. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να στηθεί κάλπη και να πούνε: «Καταργείται; Κι αν καταργείται πώς λέγεται και πώς ονομάζεται;» Κι όποιες άλλες συνιστώσες για να αποφασίσουμε για να αποφασίσουμε πώς θα λεγόμαστε και πώς θα πορευτούμε. Το μεγάλο το κόμμα και ισχυρό κόμμα είναι εκείνο, όχι όμως η ηγεσία του, αλλά μέσα από διαδικασία. Άμα λοιπόν μπει κάλπη, καθολική, και θα έρθει ο κόσμος που ψήφισε και θα πει ναι, εγώ θέλω να μετονομαστεί έτσι ή εγώ θέλω να πάει συντεταγμένα έτσι. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία νομιμοποίησης μιας απόφασης”, σημείωσε.

 

Ο κ. Σηφουνάκης μίλησε και για την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου “καρφώνοντας” υπουργούς της διακυβέρνησής του: “Έλεγε «ναι σε όλα» και «λεφτά υπάρχουν». Σ’ αυτά οδήγησαν τον Παπανδρέου . κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ήταν οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί σ όλα τα  μεγάλα υπουργεία . Ήταν όλοι αυτοί οι γραμματείς του κόμματος , οι οποίοι τον έσπρωχναν να πάει και στον Πειραιά να υποδεχθεί τους διαδηλωτές αγρότες . Είναι το ίδιο πράγμα που κάνει σήμερα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ , που ουσιαστικά χαϊδεύει τους συνδικαλιστές . Λέει θα κρατικοποιήσω εκείνο , το άλλο . Εμείς έτσι γίναμε κυβέρνηση το 2009 και δεν κρατικοποιήσαμε τίποτα . Αν σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι στο 8 % και κάποιοι δεν βοήθησαν στο να φθάσει εκεί , να τους πούμε ποιοι είναι”.

Παράλληλα χαρακτήρισε τραγικό λάθος του κ. Παπανδρέου να παρουσιάσει παραμονές των εκλογών  το βιβλίο της κ Κοππά , γιατί σηματοδότησε κάτι το οποίο δεν είχε κανένα δικαίωμα να το κάνει . Επειδή είχα και μια συνάντηση μαζί του και του το είπα . Ο ίδιος δεν παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος . Γιατί σε όποιες αποφάσεις και επιλογές  δεν ήμουν ποτέ στο κλειστό κύκλωμα, στην κλειστή ομάδα την μεγάλη , που κανείς απ’ αυτούς σήμερα δεν υπάρχει”. 

 

Ο κ. Σηφουνάκης χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για στελέχη που αποχώρησαν από ΠΑΣΟΚ,  “φωτογραφίζοντας” τον Ανδρέα Λοβέρδο.

“Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα δυο τελευταία χρόνια κατήγγελλε το ΠΑΣΟΚ, είτε αποχώρησε , είτε δημιούργησε κόμμα δικό του να βγαίνει να ανακοινώνει ότι συνεργάζομαι με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν υπήρξαν άλλοι οι οποίοι στις συνεδριάσεις του πολιτικού συμβουλίου , είπαν σήκω φύγε εσύ  ( το μέλος προς τον αρχηγό και ο αρχηγός εσύ να φύγεις ) ;

Οι εκφραστές της βουλιμίας της εξουσίας δεν μπορούν να είναι τιμητές μιας ιστορικής παράταξης . Και δυστυχώς είτε είναι ο ένας αρχηγός είτε ο άλλος , αυτοί είναι πάντοτε εκείνοι  ( επειδή ακριβώς έχουν την βουλιμία της εξουσίας ) οι οποίοι θέλουν να είναι στο επίκεντρο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Εδώ γίνεται μια μεγάλη συζήτηση στην ΕΛΙΑ ποιος θα είναι αρχηγός . Δηλαδή χωρίς να υπάρξουν διαδικασίες από κάτω ποιος θα είναι αρχηγός , κι αν δικαιούται ο Βενιζέλος να είναι αρχηγός  . Κι επειδή υποτίθεται πως ο Βενιζέλος είναι τώρα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ‘ναι ο κ  Λοβέρδος αρχηγός . Πως γίνονται αυτά ;” υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι όλα τα στελέχη τα συνδικαλιστικά και ο χώρος ο δημοσιοϋπαλληλικός μετοίκησε στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ