Γιακουμάτος: Εγώ κοιτάω να μειώσω το ψωμάκι του φτωχού

Γιακουμάτος: Εγώ κοιτάω να μειώσω το ψωμάκι του φτωχού

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις τιμές τις αγοράς, την ακρίβεια σε βασικά προϊόντα, την υπερφορολόγιση αλλά και τις προτεραιότητές του.

«Εγώ είμαι γιατρός, είμαι κατά της κλωνοποίησης. Δεν έχω καμία σχέση με τον κ. Κουλούρη», σχολίασε αρχικά ο κ. Γιακουμάτος και συνέχισε:

«Θα ήταν μεγάλη επιπολαιότητα, να πω, έτσι θα κάνω, αυτό θα κάνω. Η νεκροψία θα δείξει. Δεν έχω καθόλου χρόνο. Όποιος νομίζει ότι σε 15 μέρες μπορεί να λύσεις την ακρίβεια, είναι γελασμένος σε βαθμό κακουργήματος».

«Υπάρχει ομάδα όπου επεξεργάζεται ένα ένα προϊόν. Το παρατηρητήριο τιμών, αν το καταλάβετε, πείτε το μου και μένα. Σε πρώτη φάση, το καλάθι της νοικοκυράς. Με ενδιαφέρει το καλάθι του φτωχού, το καλάθι του Έλληνα. Το παντεσπάνι, δεν με ενδιαφέρει αν θα το πληρώσετε και 5 ευρώ», πρόσθεσε.

«Εγώ είμαι αυτός που φωνάζει, ότι δεν έχω απεριόριστο χρόνο και μάλιστα παρεξηγήθηκα. Όταν ο υπουργός δεν κάνει αυτά που πρέπει, φεύγει. έχω βάλει και ημερομηνία, τον Δεκέμβρη το αργότερο», είπε ακόμα.

«Δύο δρόμοι υπάρχουν. Η υπερφορολόγιση η οποία έχει στοιχήσει πάρα πολύ. Ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για μείωση των συντελεστών. Πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 100 δόσεις για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Για μένα, αυτά είναι προαπαιτούμενα για την κυβέρνηση. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στο πανάθλιο καθεστώς, το δώσε και σε μένα μπάρμπα, δανεικά και αγύριστα», σχολίασε ο κ. Γιακουμάτος.

«Εγώ κοιτάω να μπορέσω να μειώσω το ψωμάκι του φτωχού. Εδώ θέλει όμως ειδικό χειρισμό. Πάντα σε μένα προσόν ήταν ο διάλογος», είπε ακόμα και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα είναι η 3η φθηνότερη χώρα στη Βενζίνη, είναι όμως από τις ακριβότερες στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ