ΒΙΝΤΕΟ-Ο χαιρετισμός του Σουλτς στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Ποταμιού

ΒΙΝΤΕΟ-Ο χαιρετισμός του Σουλτς στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Ποταμιού

 

«Οι Σοσιαλιστές και οι Δημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλωσορίζουμε το Ποτάμι στην ομάδα μας και χαιρετίζουμε τo ξεκίνημα της προσπάθειας που κάνει το Κίνημά σας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, στο Ιδρυτικό Συνέδριο του  κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, το  Ποτάμι.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάρτιν Σουλτς:

«Υποστηρίζουμε με όλα μας τα μέσα το Ποτάμι ως ένα καινούργιο στοιχείο στην προοδευτική Ευρώπ�� και ως ένα φορέα απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το να είσαι μέλος της Σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία προσκαλέσαμε Το Ποτάμι, σημαίνει ότι συμμετέχεις στην προσπάθεια για αλλαγή στην Ευρώπη.

Κοινό μας όραμα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους πολίτες και ιδιαιτέρως για τους πολίτες της Ελλάδας, που υπέφεραν πολύ τα τελευταία χρόνια. Αναφέρομαι κυρίως στους νέους της χώρας σας, που πλήρωσαν με το μέλλον τους για μια κρίση, για την οποία ευθύνονται κάποιοι άλλοι.

Το Ποτάμι, με την συμμετοχή του στην ομάδα, επενδύει σε μια δέσμη ευρωπαϊκών πολιτικών που θα εφαρμόσει τόσο το νέο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αποσκοπούν στην μάχη εναντίον της ανεργίας των νέων, στην μάχη για την ανάπτυξη και την εργασία, στην μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης, στην μάχη για περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη δημοκρατική λογοδοσία εκ μέρους των Ευρωπαϊκών Θεσμών προς τους πολίτες.

Γι’ αυτά μαχόμαστε ως Σοσιαλδημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με τους φίλους μας από Το Ποτάμι. Είναι μία φρέσκια δύναμη, που μπορεί να αφήσει ένα στίγμα στο όραμα για μεταρρύθμιση προς την προοδευτική κατεύθυνση στην Ευρώπη. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το συνέδριό σας».

 

Δείτε το βίντεο

Πηγή βίντεο youtube To Potami

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ