Τσακαλώτος: Θα επανεξετάσουμε όλες τις συμβάσεις

Τσακαλώτος: Θα επανεξετάσουμε όλες τις συμβάσεις

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την μικρή ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανάπτυξη και την οικονομία.

«Από τη μια μεριά υπάρχει ένα ολόκληρο Ευρωπαϊκό κίνημα και τάση να τα ξανακοιτάξουμε αυτά. Έχουμε πολλές δυσλειτουργίες. Ένας ολόκληρος κόσμος τα ξανακοιτά και λέει ότι δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Χάσαμε πολλά αναπτυξιακά εργαλεία, μέσα στα οποία είναι και η ΔΕΗ. Όλα αυτά, εμείς έχουμε πει ότι θα επανεξετάσουμε όλες τις συμβάσεις με αναπτυξιακή προτεραιότητα», σχολίασε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος, σε ερώτηση που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση στο Νερό ή την ΔΕΗ.

«Όταν δεν έχεις αναπτυξιακά εργαλεία, το μόνο εργαλείο που σου μένει είναι η ευελιξία του μισθού. Το μόνο που σου μένει είναι να γίνεις πιο ανταγωνιστικός με μείωση των μισθών», σημείωσε.

«Είμαστε στο τέλος μιας μεγάλης περιόδου όπου έγιναν πάρα πολλές ιδιωτικοποιήσεις και στην Ελλάδα. Έχουμε φτάσει ο ιδιωτικός τομέας να έχει τα πάντα και έχουμε χάσει την δυνατότητα να έχουμε πολλά συστήματα να δουλεύουν. Η δυνατότητα να έχουμε ένα πλουραλιστικό σχήμα. Αυτό που λείπει είναι η μονοκαλλιέργεια του ιδιωτικού τομέα», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση η οικονομία. Αυτή η οικονομία, η πρόβλεψη μου, ως οικονομολόγος, είναι ότι θα έχουμε στασιμότητα για πολλά χρόνια. Γι αυτό μιλάμε για καινούρια αναπτυξιακά εργαλεία. Προφανώς υπάρχει χρηματοοικονομικός περιορισμός. Χρειάζεται όμως να έχεις και μια κατεύθυνση, να ξέρεις που θες να πας».

«Δεν θα ήταν προτεραιότητα ο ΟΤΕ. Πρέπει να παίξουμε με πολλά άλλα σχήματα και με άλλους τομείς», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ