Πλακιωτάκης: Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακό σταθμό

Πλακιωτάκης: Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακό σταθμό

«Στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι να μην μείνει κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό και να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Πλακιωτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Πέλλας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Θεοδώρας Τζάκρη, αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κατά τη νέα περίοδο 2014-2015, επεσήμανε: «Απώτερος στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι να μην μείνει κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό και να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών, ο ίδιος δηλαδή αριθμός με πέρυσι που ήταν 68.562 παιδιά».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι το υπουργείο καταβάλει προσπάθειες ώστε «καμιά μητέρα, εργαζόμενη ή άνεργη να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα».

«Προσπαθούμε», είπε, «να δώσουμε την δυνατότητα στις μητέρες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και πολλές φορές αντικρουόμενους ρόλους που καλούνται να παίξουν ενισχύοντας αφενός την οικογενειακή μέριμνα και αφετέρου την παιδική προστασία».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη σημασία που έχουν για την κοινωνία οι δράσεις μας και είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με έναν και μόνο στόχο. Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού ή παιδικού σταθμού.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπογραφεί από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση η σχετική πρόσκληση, ενώ παράλληλα είμαστε σε διαρκή επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης έτσι ώστε από εθνικούς πόρους, αλλά και από κοινοτική συνδρομή να καλυφθεί το σχετικό κονδύλι».

Κλείνοντας, ο κ. Πλακιωτάκης κατέληξε λέγοντας: «Ξέρουμε ότι το πρόγραμμα αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να συνεχιστεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ