Φόβοι για “ντόμινο” και νέα μέτρα

Φόβοι για “ντόμινο” και νέα μέτρα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ που δικαίωσε δικαστικούς, ένστολους και εκπαιδευτικούς για τις περικοπές που υπέστησαν στους μισθούς τους.

Στο Μαξίμου υπάρχουν φόβοι για «ντόμινο» προσφυγών που θα υπάρξουν από άλλους επαγγελματικούς κλάδους οι οποίοι ζημιώθηκαν από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να δικαιωθούν και αυτοί.

Οι πιέσεις που δέχεται ο Γκίκας Μάναλης είναι ασφυκτικές ακόμα και από βουλευτές της συγκυβέρνησης. Πέντε βουλευτές της ΝΔ οι Η. Βλαχογιάννης, Δ. Τζαμτζής, Θ. Σολδάτος, Π. Βογιατζής και Δ. Κυριαζίδης με ανακοίνωσή τους τον καλούν να επιστρέψει τα χρήματα και στους ενστόλους σε διαφορετική περίπτωση θα καταψηφίσουν την τροπολογία για τις διορθώσεις στους μισθούς των δικαστικών.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και αναμένεται να υπάρξουν αυστηρές συστάσεις προς τους «γαλάζιους» αντάρτες, αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περισσότεροι οι βουλευτές της ΝΔ που συμφωνούν με τη στάση που τήρησαν οι πέντε.

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Εισαγγελέων καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων από τις οποίες έχουν δικαιωθεί συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, οι οποίες συνεχίζουν τον αγώνα του εδώ και δέκα μήνες.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στην τρόικα και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, προκειμένου να καλυφθεί η τρύπα των χρημάτων που θα επιστραφούν σε δικαστικούς, ενδεχομένως στους ενστόλους ή και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο, με κυρίαρχο θέμα τα προαπαιτούμενα και, συγκεκριμένα, την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ακόμα και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Άλλωστε, το κλίμα στην συνάντηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαξίμου μεταξύ εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών εταίρων δεν ήταν και καλύτερο, καθώς οι δύο πλευρές μπορεί να βρήκαν κοινό σημείο σύγκλησης, ωστόσο υπάρχουν αρκετά «αγκάθια» στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Παράλληλα, Σαμαράς και Βενιζέλος θα χαράξουν και τη στρατηγική αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζει παλλαϊκό μέτωπο απέναντι στην πώληση του 30% της ΔΕΗ, αλλά και των αντιδράσεων που θα υπάρξουν στο συνδικαλιστικό χώρο.

Πηγή: real.gr 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Να επιλεγούν αξιοκρατικά οι καλύτεροι

37 χρόνια φυλακή στον Δημοσθένη Βεργή για την καταπάτηση στη λίμνη Μαραθώνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ