Μητρόπουλος: Προκαλείται το περί δικαίου αίσθημα

Μητρόπουλος: Προκαλείται το περί δικαίου αίσθημα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή για τις αποφάσεις του ΣτΕ, τις μειώσεις και τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από την 1η Ιουλίου.

«Πάμε σε ένα κολασμένο εξάμηνο που οι πιο σκληρές ρυθμίσεις για συντάξεις και μισθούς θα εφαρμοστούν από 1η Ιουλίου. Οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται κατά 5,2% και το κράτος μετά από 30 χρόνια, φεύγει ολοσχερώς από τη στήριξή τους», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητρόπουλος και συνέχισε:

«Μπαίνουμε σε μια διαδικασία όπου οι επικουρικές σιγά σιγά θα μειώνονται και σε ένα βάθος διετίας μπορεί να μην υπάρξουν. Η 2η ρύθμιση συνέχεται και με την κακή απόφαση του ΣτΕ. Από μεθαύριο δεν θα παίρνουν τα οικογενειακά επιδόματα, εκείνες οι εργατικές οικογένειες που έπαιρναν τα επιδόματα από τον ΟΑΕΔ. Επειδή για να παίρνουν το επίδομα αυτό, πλήρωναν οι εργοδότες εισφορές. Θα έρθουν τα πάνω-κάτω σε πολλές χιλιάδες οικογενειών».

«Η σκληρή παρέμβαση στις αποδοχές του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα, δεν περίμενα ότι θα έχει αυτή τη δικαστική επιβεβαίωση. Το ότι μειώθηκαν οι μισθοί κατά 22% των ενηλίκων εργαζομένων και κατά 32% ο κατώτατος των νέων, δεν περίμενα ότι θα έχει αυτή τη δικαστική επιβεβαίωση, όπως και η κατάργηση του επιδόματος γάμου», πρόσθεσε.

«Η σκληρή απόφαση αυτή, καταβυθίζει περαιτέρω τους ιδιωτικούς μισθούς. Σε μια εβδομάδα, το ίδιο δικαστήριο, το ανώτατο ακυρωτικό και το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο, έκρινε εντελώς αντίθετα για τα ειδικά μισθολόγια. Είπε δηλαδή ότι για τους προλεταρίους εργαζόμενους, καλώς έγινε η περικοπή, για τους άλλους των ειδικών μισθολογίων είπε ότι κακώς έγιναν και πρέπει να αποκατασταθούν οι εις βάρος τους αδικίες. Αυτό προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα αφού και στο ζήτημα των καθαριστριών και στο ζήτημα του ιδιωτικού τομέα, επιδοκιμάζεται μια πολιτική που στρέφεται κατά των πιο χαμηλόμισθων και των πιο φτωχών», σχολίασε ακόμα ο κ. Μητρόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ