Σταθάκης: Η Κομισιόν δεν προβλέπει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Σταθάκης: Η Κομισιόν δεν προβλέπει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τα προαπαιτούμενα, τη μικρή ΔΕΗ, το Ελληνικό και το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτά.

«Αυτό το οποίο αποτελεί την αναπτυξιακή ατζέντα του μνημονίου, πρόκειται για ένα σύστημα αλλαγών, το οποίο είναι διατυπωμένο ως ακραίος φιλελευθερισμός, ο οποίος έχει δοκιμαστεί σε ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη. Πειραματίζονται με αυτή τη μορφή κυρίως στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στη μικρή ΔΕΗ, στις παραλίες, στα εργασιακά», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Σε αυτό το πλαίσιο είχαμε σταθεί από την αρχή, έντονα κριτικά. Η Ελλάδα έχει προσαρμοστεί πλήρως στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας για να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προκύπτει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

«Εμείς θα κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα. Θα κρατήσουμε δημόσια τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας προκειμένου να διορθώσουμε μια κατάσταση στην οποία οι παραγωγοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχουν οδηγηθεί σε μια ζημιογόνα κατάσταση, το Φυσικό αέριο υποαπασχολείται, η ΔΕΗ βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και οι καταναλωτές ενέργειας είναι εμφανώς σε μια ακραία κατάσταση. Θα πρέπει να ξαναβάλουμε τάξη σε όλο αυτό το χαοτικό σύστημα», πρόσθεσε.

«Όπου είναι δυνατόν θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε αυτή τη διαδικασία. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα είναι νομικά δυνατών. Για παράδειγμα το Ελληνικό, δεν υπάρχει διεθνής διαγωνισμός με έναν υποψήφιο. Δεν γίνεται. Ο διαγωνισμός έπρεπε να προκηρυχτεί άκυρος από την 1η στιγμή», σχολίασε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ