Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιταχθεί στην αδικία

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιταχθεί στην αδικία

Στην ιστορική ευθύνη της Αριστεράς για μια διαφορετική πολιτική εστίασε η συζήτηση με τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, η κοινωνία, η χώρα» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Resistance» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι όταν η κοινωνία χάνει τη συνοχή της, αποτελεί υποχρέωση των πολιτών να αντιταθούν στον εξανδραποδισμό της και να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους και τα δικαιώματά τους. Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι καλείται να ανταποκριθεί σε ιστορικό καθήκον για να αντιταχθεί στην αδικία, «η οποία διαποτίζει τις πολιτικές της κυβέρνησης ως ιδεολογία» και στην ανισότητα, η οποία «τείνει να εγκαθιδρυθεί ως θεσμική μέσω του μνημονίου». Επιπλέον έκανε λόγο για τη συρρίκνωση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας (24 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Νόμοι 800 σελίδων σε ένα άρθρο κλπ).

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Καρίτζης μίλησε για τη διαπαιδαγώγηση στην υποταγή, πρακτική την οποία χρησιμοποιεί ο νεοφιλελευθερισμός για να καταρρακώσει έννοιες όπως είναι η δημοκρατία, η ελευθερία και η ισονομία. Μάλιστα αναφέρθηκε στην υπόθεση με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών σημειώνοντας ότι δεν είναι οικονομικός ο λόγος που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα αυτό, όπως και σε άλλα θέματα.

Το μέλος της Πολίτικης Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρούντι Ρινάλντι εστίασε με την παρέμβαση του στον κινηματικό χαρακτήρα της Αριστεράς, ενώ επισήμανε ότι η διατήρηση των υψηλών εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει περιθώρια για ριζοσπαστικοποίηση. Εξάλλου, ο κ. Ρινάλντι σχολίασε ότι όταν είσαι στο 27% οφείλεις να είσαι μπροστά, να είσαι ενεργός και να έχεις την πρωτοβουλία.

Τέλος, το μέλος της Πολίτικης Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης επισήμανε ότι η Αριστερά πρέπει να διασφαλίσει ότι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης (με τη σημερινή εξουσία) δεν θα είναι μια «αριστερή παρένθεση» (όπως είπε «αν το σύστημα δεν μπορέσει να σε ενσωματώσει, προσπαθεί να σε κάνει παρένθεση»). Επιπλέον ανέφερε ότι χρειάζεται μαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και σχολίασε αρνητικά το ζήτημα της έλλειψης ενότητας στο σύνολο της Αριστεράς. Ο κ. Καλύβης σημείωσε ότι αυτό που θα έχει αξία για το ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει πολιτικό ρεύμα ανατροπής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε η απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών, Δήμητρα Μανώλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ