ΒΙΝΤΕΟ-Λι Κετσιάνγκ: Όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές θα αγοράσουμε ομόλογα

ΒΙΝΤΕΟ-Λι Κετσιάνγκ: Όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές θα αγοράσουμε ομόλογα

 

«Όταν η Ελλάδα θα εκδώσει νέα ομόλογα, η Κίνα θα συνεχίσει να είναι μακροπρόθεσμος και υπεύθυνος επενδυτής, παροτρύνοντας, παράλληλα, Κινέζους καταναλωτές να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. 

«Μόλις συνάντησα τον κ. Σαμαρά του εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου για την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Η Κίνα νιώθει ευχαρίστηση για τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο Πρωθυπουργός της Κίνας και συμπλήρωσε:

«Η επιτυχή έκδοση του ομολόγου σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός έχει τη σοφία και την ικανότητα να ξεπεράσει την κρίση».

«Η κυβέρνηση της Κίνας θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ελληνική κυβέρνηση και ευχόμαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει τα σωστά μέτρα ώστε η Ελλάδα σύντομα να βγει από την σκιά της κρίσης», σημείωσε ο Λι Κετσιάνγκ.

«Στις πιο δύσκολες στιγμές της Ελλάδας η Κίνα είναι δυνατός υποστηρικτής. Ποτέ δεν έχουμε εγκαταλείψει την Ελλάδα στην αγορά των ομολόγων, αλλά αντίθετα αυξάνουμε την αγορά μας», πρόσθεσε.

«Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη αντιμετωπίζει προκλήσεις και εμπόδια. Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι μπορούμε να αναδείξουμε το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο, που θα είναι σημαντικός για την οικονομική ανάπτυξη. Εφέτος η κινέζικη οικονομία έχει πίεση, αλλά εξακολουθεί να αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς. Το πρώτο τρίμηνο είχε ανάπτυξη 7,4%, έναντι στόχου 7,5%. Κοινός στόχος είναι να συντονίζουμε τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης γύρω στο 7,5% και να δημιουργήσουμε 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Δίνουμε σημασία στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο να αναπτύσσεται η κινεζική οικονομία με σταθερούς ρυθμούς», υπογράμμισε.

 

Δείτε τα βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ