ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Σήμερα εξασφαλίζουμε μία σχέση φιλίας και σταθερότητας

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Σήμερα εξασφαλίζουμε μία σχέση φιλίας και σταθερότητας

 

«Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει από τις διμερείς σχέσεις με την Κίνα «φιλία συνεργασία, σταθερότητα, εξαγωγές, επενδύσεις, να φέρουμε την Κίνα ακόμα πιο κοντά στην Ευρώπη και την Ευρώπη ακόμα πιο κοντά στην Κίνα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά,. Εκεί υπάρχουν ακόμα πολλά που συζητούνται και προωθούνται», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι και η ίδια η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα είναι ένας φυσικός θαλάσσιος συνδετικός κρίκος με την Κίνα».

«Αλλά ως προς τις προσδοκίες μου πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόμβος μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων, από και προς την Κίνα, από και προς την Ευρώπη. Ο κόμβος μπορεί να γίνει στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «μία στρατηγική σχέση που θα προχωρήσει βήμα-βήμα με συγκεκριμένη ατζέντα και συγκεκριμένο σχεδιασμό».

«Δεν μιλάμε για ευκαιριακή συνεργασία. Καλές σχέσεις πρέπει να έχουμε με όλες τις χώρες. Η στρατηγική σχέση είναι εκείνη που επιτρέπει και επιβάλλει μακροχρόνια συμφέροντα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει ένας συστηματικός διάλογος, σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη κατανόηση Ευρώπης- Ασίας», συμπλήρωσε.

«Σήμερα εξασφαλίζουμε μια σχέση φιλίας, σταθερότητας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δυο λαών», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ