ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη

 

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη, αλλά και η αρχή ενός εμπορικού δρόμου από και προς την Ευρώπη, από και προς την Άπω Ανατολή», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στις κοινές του δηλώσεις με τον  Πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας και σημείωσε ότι «έχουμε ολοκληρώσει τις πρώτες συμφωνίες και συζητάμε για νέες και μεγαλύτερες».

«Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της, υπερκαλύπτει τους στόχους της, ξεπερνάει τη ύφεση και διεκδικεί τον ρόλο που της αρμόζει σε ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι η πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών είναι «πολύτιμο κεφάλαιο», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ήδη νιώθουμε μεγάλη χαρά που η αρχαία ελληνική ιστορία και ο ελληνικός πολιτισμός διδάσκονται σε πανεπιστήμια της Κίνας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία».

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε μάλιστα ότι «από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα αρχίσει η διδασκαλία κινεζικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών».

 «Οι παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μπαίνουν σε παραγωγική βάση, προς όφελος και των δύο χωρών», επεσήμανε. 

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ