Παπαμιμίκος: Πολλά προαπαιτούμενα θα περάσουν από τα θερινά τμήματα

Παπαμιμίκος: Πολλά προαπαιτούμενα θα περάσουν από τα θερινά τμήματα

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα προαπαιτούμενα μέτρα, την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την πιθανότητα Εθνικής συνεννόησης.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις δεσμεύσεις μας. Όπως εφαρμόσαμε μέχρι τώρα και ενισχύσαμε την διαπραγματευτική μας ικανότητα, έτσι θα κινηθούμε. Η έξοδος στις αγορές, θα γίνει από επιλογή μας, όποτε χρειαστεί», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαμιμίκος και συνέχισε:

«Τα περισσότερα προαπαιτούμενα μπορεί να περάσουν και μέσα στα θερινά τμήματα. Ήδη γίνεται κοινωνικός διάλογος για πολλά από τα θέματα που συζητούνται στη βουλή. Δεν νομίζω να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι οι αποκρατικοποιήσεις. Είναι σίγουρο ότι πολλά προαπαιτούμενα θα περάσουν μέσα στο καλοκαίρι. Αυτά τα οποία έχουμε αναλάβει να υλοποιήσουμε, θα τα υλοποιήσουμε».

«Σε όλα τα θέματα υπάρχει παρέμβαση από τη Νέα Δημοκρατία και όταν έρθει το θέμα του αιγιαλού θα το συζητήσουμε», πρόσθεσε.

«Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ, να λέει ότι αυτή η βουλή δεν έχει δικαίωμα να εκλέξει πρόεδρο. Εδώ υπάρχει μια συγκεκριμένη βουλή, με συγκεκριμένους βουλευτές. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς. Δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο κάποιοι οι οποίοι έχουν λυσσάξει για να ρίξουν την κυβέρνηση να βρίσκουν προσχήματα για να το κάνουν. Κι ένα από αυτά μάλιστα είναι αδιανόητο, να προσπαθούν και να παίζουν με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας», σχολίασε ο γραμματέας της ΝΔ.

Ο κ. Παπαμιμίκος συνέχισε λέγοντας: «Είναι αδιανόητο να ακούς τον κ. Τσίπρα να γυρνάει και να λέει: “ακόμα και τον Γλέζο να προτείνουν, ακόμα και τον Κωνσταντόπουλο να προτείνουν, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε”. Αυτό δείχνει μία βουλιμία ενός νέου ανθρώπου να βγει στην κυβέρνηση, να χαθούν οι θυσίες όλων των Ελλήνων πολιτών που έχουν γίνει μέχρι τώρα, γιατί αναμφίβολα όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κυρίως χάρη στις θυσίες όλων μας και στην αποφασιστικότητα αυτής της κυβέρνησης αυτή η χώρα αρχίζει σιγά-σιγά και στέκεται στα πόδια της».

Αναφορόμενος στο θέμα της Εθνικής συνεννόησης είπε: «Σε όλα τα μεγάλα Εθνικά ζητήματα είναι ανάγκη να υπάρχει Εθνική γραμμή και Εθνική συνεννόηση. Αλλά πως θα γίνει αυτό όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάθεται να συζητήσει τίποτα. Το βλέπω υπερβολικά δύσκολο να γίνεται κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε:

«Είναι οι ίδιοι που λένε ότι εμείς δεν συμφωνούμε σε τίποτα. Εμάς, πάγια αρχή μας είναι να υπάρχει Εθνική συνεννόηση αλλά με αυτούς που αρνούνται τα πάντα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ