Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον μπούσουλα

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον μπούσουλα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις μειώσεις στα εισιτήρια, το ΕΣΠΑ αλλά και την ανάγκη Εθνικής συνεννόησης.

«Από χθες παρακολουθούμε μια άλλη επιχείρηση εξαπάτησης του κόσμου. Τα στοιχεία είναι πολύ συγκεκριμένα για το ποιες κατηγορίες βαρύνονται από τις αλλαγές στα εισιτήρια», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Δεν ξέρω αν είδατε την είδηση ότι επιστρέφει ο 13ος μισθός. Αν διαβάζατε παρακάτω, υπάρχει σκέψη για ένα μπόνους. Και όποιος το πιστέψει. Η πραγματικότητα είναι εκείνη η οποία διαψεύδει όλα αυτά, από μια κυβέρνηση η οποία έχει χάσει τον μπούσουλα».

«Το ΕΣΠΑ εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη λογική στο πως είναι διαμορφωμένη η πραγματικότητα στην Ευρώπη. Προκρίνοντας συγκεκριμένες επενδύσεις, κατηγορίες και περιπτώσεις. Το ότι αυτού του είδους το αναπτυξιακό εργαλείο σχετίζεται με την εφαρμογή του προγράμματος, σημαίνει ότι η θηλεία έχει φτάσει στο λαιμό. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Σαμαράς την Κυριακή, να μιλάει για φως στο τούνελ και να τρώει τη σφαλιάρα από τους δανειστές, οι οποίοι απλά του υπενθυμίζουν αυτά που έχει ήδη συμφωνήσει», πρόσθεσε.

«Πάντα σου δίνουν τα λεφτά λίγο πριν φτάσει ο δείκτης στο κόκκινο. Και όλα αυτά για να μπορέσουν να περάσουν αυτές οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης σχετικά με τις «απειλές» των δανειστών για πάγωμα των δόσεων.

«Μου λέτε ότι αν επισήμως η κυβέρνηση έλεγε ότι πήρε τον δρόμο λάθος. Μην συσκοτίζουμε την κατάσταση επικαλούμενοι δήθεν την ανάγκη μιας Εθνικής Φωνής. Δεν είναι ποδόσφαιρο η πολιτική. Η υπόθεση του χρέους έχει να κάνει με συγκεκριμένες πολιτικές που κάτι χάνουν και κάτι κερδίζουν. Αν θέλουμε να έχουμε μια πρόταση, αυτό προϋποθέτει την ήττα των πολιτικών που πρεσβεύει η κυρία Μέρκελ. Υπάρχει και η παραίτηση στην πολιτική».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ