Βούλτεψη: Δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας

Βούλτεψη: Δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ενδοκυβερνητική κόντρα Λοβέρδου – Μητσοτάκη, το θέμα των καθαριστριών αλλά και τον ανασχηματισμό.

«Όπου υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, τέτοια προβλήματα εμφανίζονται, ειδικά όταν είναι από διαφορετικά κόμματα. Γι αυτό, επειδή ήταν πάρα πολύ πρόσφατος ο ανασχηματισμός, αποφασίστηκε να δοθεί αυτή η παράταση, ώστε και εκείνος να ενημερωθεί και να βρεθεί λύση», σχολίασε αρχικά η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους για τους οποίους αυτή τη στιγμή, κλαίνε μόνο τα μέσα ενημέρωσης. Κλείνουν επιχειρήσεις, είδαμε και τα στοιχεία από την χαλυβουργία, πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα σε αυτή τη χώρα κάποτε».

«Όταν μπαίνεις για πρώτη φορά σε ένα υπουργείο και πρέπει να κάνεις κάτι αύριο, νομίζω ότι δικαιούσαι μια εβδομάδα», πρόσθεσε.

«Η βία είναι ξένη προς τον πολιτισμό μας, ξένη προς τη δημοκρατία μας. Γίνεται έρευνα και θα πάρουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Η Αστυνομία έχει ανταποκριθεί σε γενικές γραμμές. Έχουμε περιστατικά αλλά σε σχέση με τον όγκο των διαδηλώσεων και της κρίσεις, δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας», τόνισε η κ. Βούλτεψη με αφορμή τις καθαρίστριες.

«Θεωρώ πολύ άθλιο να ενοχοποιούνται οι ελεύθερες γνώμες και οι αρθρογραφίες. Είμαι απόλυτα υπέρ της ελεύθερης έκφρασης. Τους κάνει εντύπωση πως ένας δημοσιογράφος που ανήκει σε ένα κόμμα, μπορεί να λέει ελεύθερα την άποψή του», σχολίασε σε σχέση με ένα επικριτικό άρθρο που είχε γράψει για τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

«Μια κυβέρνηση δεν γίνεται μόνο επειδή θα μπει ο ένας και θα βγει ο άλλος. Ο κάθε πολιτικός έχει τη δική του συνεισφορά. Πρέπει να έχει και αυτός την ευκαιρία του. Ο υπουργός των Οικονομικών εφαρμόζει μια πολιτική», είπε.

«Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό εφαρμοσμένης πολιτικής. Πέρασαν δύο χρόνια εφαρμογής του μνημονίου και τώρα έχουμε περάσει στη φάση της εφαρμοσμένης πολιτικής. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε σιγά σιγά να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, να ανακουφιστεί και ο λαός», σχολίασε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ