Ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας ο Κικίλιας

Ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας ο Κικίλιας

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας ενημερώθηκε για την «ατζέντα» του υπουργείου από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για τις συνολικές δράσεις που αναπτύσσονται στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας με ιδιαίτερη έμφαση στην αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας και στη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημερώθηκε διεξοδικά για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και η Αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι πρώτη προτεραιότητά του ως Πολιτικός Προϊστάμενος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι: «Οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς: Στα σπίτια, στους δρόμους, στις πόλεις, στην περιφέρεια» τονίζοντας πως «η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να είναι αποτελεσματική και ταυτόχρονα να έχει ανθρώπινο πρόσωπο σεβόμενη τα δικαιώματα του κάθε πολίτη».

Ο  κ. Κικίλιας επανέλαβε επίσης προς τους Αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας, την απεριόριστη εκτίμηση που τρέφει προς τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς καταβάλλουν καθημερινά μία τιτάνια προσπάθεια για την ασφάλεια του πολίτη, πολλές φορές με προσωπική αυταπάρνηση και θέτοντας σε δεύτερη προτεραιότητα τις υλικές απολαβές τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ