Ασημακοπούλου: Πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία

Ασημακοπούλου: Πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τον ανασχηματισμό, το χρηματοδοτικό κενό καθώς και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Το μήνυμα ελήφθη από τις ευρωεκλογές και όχι μόνο. Λαμβάνουμε μηνύματα εμείς οι βουλευτές καθημερινά από τον κόσμο. Είναι η ώρα να δοθεί έμφαση στο πλαίσιο του εφικτού, σε πολιτικές με τις οποίες θα απαλύνουμε τον πόνο του πολίτη και θα βελτιώσουν την καθημερινότητά του», σχολίασε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της οικονομίας είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Το τι ανάγκες θα υπάρξουν μετά, είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Το πώς η χώρα θα διεκδικήσει την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών, βαίνει σε μια κατεύθυνση ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα».

«Πιστεύω ότι η χώρα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Μπορεί να βρει λύσεις που θα είναι οι πιο συμφέρουσες. Αυτές μπορεί να έχουν να κάνουν με τις αγορές, με την ανάπτυξη. Θα καλύψουμε τις ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε.

«Αυτή η βουλή έχει τη δυνατότητα να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να δηλώνεις ότι δεν θα ψηφίσεις όταν δεν ξέρεις ποιος μπορεί να είναι ο υποψήφιος. Αν κάποιος είναι αποφασισμένος ότι θα κρατήσει μια στάση για να ρίξει την κυβέρνηση, κρίνεται και από τον ελληνικό λαό. Ο λαός έχει αποδείξει ότι δεν θέλει εκλογές. Θέλει να εξαντληθεί η τετραετία. Είναι εφικτό και πρέπει να γίνει», σχολίασε η κ. Ασημακοπούλου σχετικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

«Υπάρχει μια απόφαση από πέρυσι τον Νοέμβριο, η οποία θέτει κάποια προαπαιτούμενα για να μπορέσει η χώρα να διαπραγματευθεί τις συνθήκες ελάφρυνσης του χρέους. Η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση», είπε ακόμα.

«Μέσα στο πλαίσιο των ήδη συμφωνηθέντων θα διεκδικηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για να διευθετηθεί το θέμα του χρέους», τόνισε.

«Έχω μια αυξημένη ευαισθησία για τις καθαρίστριες. Θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια της δικαιοσύνης. Σε ανθρώπινο επίπεδο, έχω κάνει αυτά που μπορώ και θα συνεχίσω να το κάνω γιατί αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα με συγκινεί όσο τίποτε άλλο», σχολίασε για της καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ