Reuters:Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Reuters:Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα ο ανασχηματισμός

 

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει πολιτική δυναμική, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μπορεί να  είναι μεταξύ εκείνων που θα αποχωρήσουν

Τέσσερις κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters ότι ο κ. Σαμαράς συζητά εάν θα κρατήσει τον Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών, με έναν από τους αξιωματούχους να υποστηρίζει ότι έχει ληφθεί απόφαση να αποχωρήσει. Ωστόσο, οι υπόλοιποι τρεις τόνισαν ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. 

Ο κ. Στουρνάρας είναι πρόθυμος να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών μετά τη διπλή επιτυχία της επιστροφής στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, μολονότι θεωρείται ο πιο κατάλληλος για να ηγηθεί των κρίσιμων συνομιλιών για την ελάφρυνση του ��ρέους, είπαν δύο άλλοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Σε περίπτωση που ο κ. Στουρνάρας αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου η θητεία του κ. Προβόπουλου λήγει στις 21 Ιουνίου, είπαν δύο αξιωματούχοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ