Σκουρλέτης: Ηττημένη πολιτικά η κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Ηττημένη πολιτικά η κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις αποφάσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, τις δηλώσεις του Σόιμπλε καθώς και για την διαπραγμάτευση του χρέους.

«Τόσο η έκθεση του ΔΝΤ όσο και η έκθεση του κ. Σόιμπλε, έρχονται να διαλύσουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία είχε δημιουργηθεί γύρω από την πορεία της χώρας. Κυρίως έρχονται να επιβεβαιώσουν επισημάνσεις που είχαμε κάνει γύρω από τον μνημονιακό στόχο. Ότι έχει σκοπό να εισαγάγει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας. Αυτός είναι ο πραγματικός χαρακτήρας αυτού του προγράμματος», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Εμείς το έχουμε καταλάβει και αυτή είναι και η εντολή που πήραμε από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο ρεαλισμός έτσι όπως προκύπτει από την ανάγνωση των γεγονότων, είναι ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να φέρει εις πέρας καμία διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας».

«Η μόνη θετική στάση της κυβέρνησης θα ήταν να καθίσει στην άκρη, στον πάγκο. Θα ήταν το μόνο ωφέλιμο που θα μπορούσε να προκύψει σε αυτή τη φάση», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Δεν κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση», είπε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Επιβάλλεται να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις, οι οποίες θα αντιστοιχούν και στους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Αυτοί έχουν ανατραπεί. Η παρούσα κυβέρνηση δεν αντιστοιχεί στους νέους πολιτικούς συσχετισμούς. Στοχεύει σε μια προεδρική πλειοψηφία η κυβέρνηση για να παρατείνει τον χρόνο ζωής της».

«Το σύνταγμά, προβλέπει ότι προβλέπει. Οι πραγματικές καταστάσεις δείχνουν ότι είμαστε σε μια αναντιστοιχία, ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα. Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί όντας ηττημένη πολιτικά. Πως μπορούμε να πορευτούμε, δεν χωράει αυτή η πραγματική κατάσταση της κοινωνίας, μέσα στους συσχετισμούς του υπάρχοντος κοινοβουλίου», τόνισε ακόμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ