Τα πρώτα σενάρια για τον ανασχηματισμό

Τα πρώτα σενάρια για τον ανασχηματισμό

 

Τα πρώτα ονόματα για τον ανασχηματισμό συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρόσωπο-κλειδί φαίνεται ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97.8, η ημερομηνία που θα καθορίσει το χρόνο του ανασχηματισμού είναι η 11η Ιουνίου. Εκείνη την μέρα πραγματοποιηθεί το γενικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδας και θα ανακοινωθεί, είτε η συνέχιση τη θητείας του Γιώργου Προβόπουλου, είτε το όνομα του νέου υποδιοικητή.

Αναφορικά με τα ονόματα που ακούγονται, αμετακίνητοι στις θέσεις τους εμφανίζονται ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον Real Fm 97.8, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει την επιθυμία του να μετακινηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης. Όσον αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη, θεωρείται βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από το υπουργείο Υγείας, φαίνεται όμως ότι λόγω της στήριξης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης αναμένεται να υπουργοποιηθεί, όπως επίσης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει πήρε σχετική υπόσχεση από τον Πρωθυπουργό.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στη συζήτηση για το μπόνους των 50 εδρών

ΒINTEO-Βενιζέλος: “Και ο ανασχηματισμός μεταξύ των πρωτοβουλιών”

Κεδίκογλου: Θα γίνουν διαρθρωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται

Αυτά συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ