Το ΚΚΕ για την παρουσία Σαμαρά-Τσίπρα στον ΣΕΒ

Το ΚΚΕ για την παρουσία Σαμαρά-Τσίπρα στον ΣΕΒ

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αμέσως μετά τις εκλογές, ανταγωνίζονται μπροστά στους Έλληνες βιομήχανους, με επίκεντρο το δρόμο εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, καλώντας το λαό σε «νέα κοινωνική συμφωνία» με τα μονοπώλια», υπογραμμίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα στην συνέλευση του ΣΕΒ και προσθέτει:

«Η μεν κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάπτυξη, αποκρύβοντας ότι αυτή πάει χέρι χέρι με τη λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα, που ο λαός ήδη τα βιώνει εξαιτίας της πολιτικής της. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως καλύτερος εγγυητής της καπιταλιστικής ανάκαμψης σε σχέση με τη ΝΔ και πλασάρει στο ΣΕΒ το δικό του μείγμα μέτρων που δήθεν μπορεί να υπηρετήσει και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και τη λαϊκή ευημερία.

Και οι δύο κρύβουν ότι για να έρθει η ανάπτυξη και να έρθουν επενδύσεις πρέπει να διασφαλίσουν ακόμη φτηνότερη εργατική δύναμη, χαμηλούς μισθούς, ακόμη περισσότερα προνόμια (φορολογικά και άλλα) για τη δράση του κεφαλαίου. Αυτές τις κατευθύνσεις εξασφαλίζουν τόσο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΣΕΒ όσο και οι προτάσεις της κυβέρνησης. Κινούνται σε αδιέξοδο για το λαό δρόμο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ