Με τσίπουρα, «bella ciao» και … καγκέλια το πάρτι του ΣΥΡΙΖΑ

Με τσίπουρα, «bella ciao» και … καγκέλια το πάρτι του ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διήρκησαν οι πανηγυρισμοί στην πλατεία Κοραή για την νίκη της Ρένας Δούρου στην μάχη της περιφέρειας Αττικής. Φίλοι, συνεργάτες και υποστηριχτές της νέας περιφερειάρχη έστησαν ένα πραγματικό πάρτι συνοδεύοντας την Ρένα Δούρου από την εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά από τα Προπύλαια μέχρι την πλατεία Κοραή.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια της βραδιάς η μικρή Μαρία, το κοριτσάκι που συνόδευσε την κ. Δούρου στην εξέδρα της πλατείας Προπυλαίων και δεν έφυγε στιγμή από το πλάι της. Και παραδίπλα ο περήφανος πατέρας της μικρής που την ενθάρρυνε καθώς ήταν φανερή η κούραση από την μεγάλη εκλογική βραδιά.

Από το πάρτι δεν έλειψε ούτε το αλκοόλ με ιδιαίτερη προτίμηση στο τσίπουρο, το γούρι της κ. Δούρου όπως της έλεγε ένας υποστηριχτής της. «Το γούρι, το γούρι», της φώναξε και της χάρισε ένα μπουκαλάκι τσίπουρο.

«Τι κάναμε για εσένα ρε Ρένα; Μέχρι και αφίσες της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά ξεκολλάγαμε για να βάλουμε δικές σου», της είπε ένα μέλος της ομάδας Δύναμη Ζωής για να εισπράξει την αγκαλιά της περιφερειάρχη Αττικής.

Η κ. Δούρου απόλαυσε το βράδυ και δεν δίστασε ακόμα και να χορέψει ζεϊμπέκικο γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συνεργάτες της. Πάντως, το μουσικό ρεπερτόριο στο εκλογικό κέντρο της κ. Δούρου είχε ποικιλία. Από Μπρέγκοβιτς μέχρι τα «καγκέλια»…

Η Πανεπιστημίου είχε την τιμητική της χθες καθώς οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατακλύσει και τις δύο πλευρές της. Στο εκλογικό κέντρο της Ανοιχτής Πόλης το κλίμα ήταν πανηγυρικό παρά το αποτέλεσμα που έφερνε τον Γαβριήλ Σακελλάρίδη στην δεύτερη θέση για την μάχη της πρωτεύουσας. «Δεν ήταν νίκη το σημερινό;», έλεγαν οι συνεργάτες του κ. Σακελλαρίδη, στα πλάι του οποίου βρέθηκαν πολλοί βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πληθώρα καλλιτεχνών.

Ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Νίκος Ξυδάκης έβγαζαν φωτογραφίες αποθανατίζοντας τις στιγμές ενώ λίγο πιο δίπλα ο Νίκος Βούτσης παρακολουθούσε με αγωνία το ντέρμπι της περιφέρειας.

«Ας ελπίσουμε σε μία ανατροπή αν και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι συνήθως αξιόπιστες. Είναι όμως μια καλή βραδιά», έλεγε σε πηγαδάκια του με τους δημοσιογράφους ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα Προπύλαια έδωσε το παρών και η Έφη Παπαθεοδώρου, η γνωστή τηλεοπτική «Θεοπούλα», η οποία συνεχάρη όλη την ομάδα της Ανοιχτής Πόλης για τον καλό αγώνα που έδωσαν. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά την δήλωση του έμεινε στα Προπύλαια και μακριά πλέον από το άγχος συνομίλησε με τους φίλους του και τους πολίτες. Ο κ. Σακελλαρίδης τηλεφώνησε και στην Ρένα Δούρου σε μια προσπάθεια του να χαλαρώσει την υποψήφια περιφερειάρχη από το εκλογικό θρίλερ.

Την γιορτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπόδισε ούτε η μπόρα που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα αλλά ούτε και το μπλακ άουτ στην πλατεία των Προπυλαίων εν αναμονή της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα. Την ώρα που οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία τραγουδούσαν το «bella ciao» τα φώτα έπεσαν καθώς η γεννήτρια «μπούκωσε» με αποτέλεσμα η εξέδρα να βυθιστεί στο σκοτάδι για μερικά λεπτά. Το πρόβλημα λύθηκε με την παρέμβαση του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος κάλεσε τους τεχνικούς να βάλουν τα δυνατά τους για να συνεχιστεί η εκδήλωση. Λίγο πιο δίπλα ο Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο Νίκος Βούτσης ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του και έσπευσε να αγκαλιάσει τον Αλέξη Τσίπρα με την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ