ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών

 

ΒΙΝΤΕΟ-Οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών

 

Σαμαράς:Το σύνθημα “σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν” έπεσε στο κενό

“Η κυβέρνηση άντεξε στις ακραίες επιθέσεις εναντίον της. Όσοι προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές απέτυχαν” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του ο ελληνικός λαός έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά απέρριψε την ανατροπή που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ξέρω ότι περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια. Γύρισα όλη την Ελλάδα. Άκουσα τους πολίτες προσεκτικά. Γνωρίζω τα προβλήματά τους. Γνωρίζω τι και πως πρέπει να αλλάξει. Και θα προχωρήσουμε γρήγορα. Όσο γίνεται πιο γρήγορα” υπογράμμισε.

“Το σύνθημα “σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν” έπεσε στο κενό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η αξιωματική αντιπολίτευση που ήθελε την ανατροπή μέσα στην τρικυμία της κρίσης δεν μπόρεσε να αυξήσει καν τα ποσοστά της από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές και μετά ήθελε και πρόωρες εκλογές” επισήμανε ο κ. Σαμαράς , σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σχεδόν παντού στην Ελλάδα στους δήμους και τις περιφέρειες.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα και τόνισε ότι

“Σήμερα αποτρέψαμε τον εφιάλτη να γυρίσουμε πάλι στην περιπέτεια που ζήσαμε και σήμερα ξεπερνάμε”

 

Δείτε το βίντεο από το STAR

 

 

Τσίπρας:Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό

“Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον τόπο” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ετυμηγορία είναι γενναία και πεντακάθαρη. “Ο λαός καταδίκασε αποφασιστηκα την κυβέρνηση Σαμαρά και την πολιτική των μνημονίων και για πρώτη φορα ανέξειξε την Αριστερά σε πρώτη δύναμη και με σημαντική διαφορά” επισήμανε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για μεγάλη ανατροπή. 

“Αύριο όλη η Ευρώπη θα μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ”, υπογράμμισε σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα αποτελεί νίκη του λαού. 

“Το αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμότητας της κυβέρνησης και ας κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

 

 

Βενιζέλος: Να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

Τρεις πρωτοβουλίες, ανήγγειλε ότι θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη δήλωσή του μετά τις σημερινές εκλογές.

Η πρώτη αφορά την κυβέρνηση και θα ζητήσει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Η δεύτερη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο θα ζητήσει να αναλάβει στο δικό του επίπεδο, πρωτοβουλίες για εθνική συσπείρωση, πέραν της κυβέρνησης.

Η τρίτη αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη. Ο ίδιος, όπως είπε, θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή, τον Οκτώβριο, ενός ιδρυτικού συνεδρίου, θεωρώντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση της παράταξης και επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή για όλους.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι την προηγούμενη Κυριακή τα λανθασμένα exit-polls λειτούργησαν ευεργετικά για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια και «ο λαός κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ το ήθελαν κάποιοι ως θύμα».

Επίσης σημείωσε ότι από το συνδυαστικό αποτέλεσμα ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών προκύπτει σαφώς ότι «απορρίφθηκε το εκβιαστικό δίλημμα του κ. Τσίπρα», καθώς και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκτησε δυναμική και όλη η ρητορική του άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών».

Είπε ακόμη ότι η κοινωνία έστειλε μηνύματα, τα οποία είναι κατανοητά, και ότι η προσπάθεια για την επίλυσή τους θα συνεχιστεί. «Τώρα βγάζουμε το κεφάλι από το νερό» τόνισε χαρακτηριστικά «για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να κερδηθεί το χαμένο έδαφος».

 

Θεοδωράκης: Καταφέραμε το αδύνατο

 

Για «πολιτικό άθλο» έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος.

«Θεωρώ ότι είναι ένας πολιτικός άθλος σε μία χώρα μάλιστα, που το παλιό κομματικό σύστημα έχει γερές βάσεις στην κοινωνία –και όχι πάντα υγιείς βάσεις.

Μας ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου μόνο και μόνο για τις αρχές μας. Δεν θέλαμε και δεν είχαμε τίποτα να τους υποσχεθούμε. Μας βοήθησαν άνθρωποι απλοί, πολίτες που δεν είχαν οργανωθεί ποτέ σε κόμματα και βγήκαν στους δρόμους, πήραν τις ιδέες μας και τις μετέφεραν στις πόλεις και στα χωριά.

Δεν καταφέραμε να φτάσουμε παντού. Υπάρχουν πολλές περιοχές της χώρας που είμαστε Τρίτη δύναμη. Υπάρχουν κάποιες περιοχές που είμαστε τέταρτη δύναμη και υπάρχουν μέρη που δεν επισκεφθήκαμε και είμαστε τέταρτη και Πέμπτη δύναμη. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι καταφέραμε το αδύνατο» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

 

 

Κουτσούμπας: Συνέχεια του θετικού αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το αποτέλεσμα είναι μία θετική συνέχεια της προηγούμενης Κυριακής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχαρίστησε «όλους εκείνους και εκείνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί του, ψήφισαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στους 4 δήμους που ήμασταν στον δεύτερο γύρο».

«Θεωρούμε ότι έγινε ένα μικρό βήμα σήμερα με το αποτέλεσμα που κατέγραψε το ψηφοδέλτιο  του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές με ποσοστό μέχρι αυτή τη στιγμή που κυμαίνεται πάνω από το 6% και που μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και την εκλογή, με βάση αυτό το αποτέλεσμα, 2 ευρωβουλευτών. Αποτελεί συνέχεια του θετικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής  στις 13 περιφέρειες της χώρας που συγκεντρώνουν το 8,8% των ψήφων», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Αυτή η τάση, περισσότερο ή λιγότερο, εκφράστηκε και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους όλης της επικράτειας, όπου κατέγραψαν μια σημαντική παρουσία».

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δείχνει το δρόμο της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου για το λαό μας, μαζί με την ετοιμότητα, από αύριο κιόλας για σκληρή αναμέτρηση και αγώνα για ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν.

Καλούμε το λαό να συνεχίσει να αντιστέκεται στα ψεύτικα διλήμματα «σταθεροποίηση και ανάκαμψη» ή «αποσταθεροποίηση», στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη, θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τα λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά, ούτε θέλει ούτε μπορεί να σώσει το λαό, να ανοίξει δρόμο ανατροπής».

 

Καμμένος:O πόλεμος που μας έγινε είναι πρωτοφανής

 

“Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης είναι δεδομένη” δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο.

“Είναι σημαντικό πλέον ότι εκτός από την εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν το δικό τους ευρωβουλευτή. Τα ποσοστά που πήραμε δεν μας ικανοποιούν είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ο πόλεμος που μας έγινε είναι πρωτοφανής” είπε ο κ. Καμμένος,

“Υπάρχει όμως και ένα άλλο μήνυμα από τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών. Δεν υπάρχουν περιθώρια να υπάρχει κατάτμηση των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, τα κόμματα του 0,5% και του 1% δεν μπορούν να προσφέρουν απολύτως τίποτα. Για αυτό το λόγο εμείς που αντέξαμε, καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, των κινημάτων, των κινημάτων της πλατείας να έρθουν κοντά μας, ώστε να επεκτείνουμε το μεγάλο αυτό μέτωπο. Εάν είχαμε καταφέρει να το κάνουμε πριν από τις εκλογές θα είχαμε ήδη εκλέξει περισσότερους από δυο ευρωβουλευτές.

Καιρός είναι λοιπόν τώρα, με ένα μεγάλο πολιτικό συνέδριο το οποίο θα ξεκινήσει τις διεργασίες του άμεσα, να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε εκείνο τον πολιτικό φορέα μαζί, δίπλα και γύρω από τους Ανεξάρτητοι Έλληνες, που θα αποτελέσει την πατριωτική, δημοκρατική δύναμη η οποία θα ανατρέψει το σημερινό καθεστώς” τόνισε ο κ. Καμμένος.

 

 

 

Κουβέλης: Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τη ΔΗΜΑΡ

 

«Η ΔΗΜΑΡ είναι βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Μέσα από το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα συζητήσουμε το μήνυμα των εκλογών και τις αιτίες του αποτελέσματος» ανακοίνωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Η ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι και θα είναι παρούσα προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ευχαρίστησε τα μέρη και τους φίλους, που εργάστηκαν για τις εκλογές, καθώς κι όσους πολίτες υποστήριξαν με τη ψήφο τους την παράταξη.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε όσους στήριξαν υποψήφιους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση της ΔΗΜΑΡ, υποψήφιοι οι οποίοι συνέβαλαν, όπως είπε, καθοριστικά με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες.

 

 

Καρατζαφέρης: Μπαίνουμε στο πολιτικό παιχνίδι

 

«Παρ’ ότι πολλοί, μας είχαν κηρύξει σε πολιτική αφάνεια, επανακάμψαμε διπλασιάζοντας –περίπου- το ποσοστό μας, από τις τελευταίες εκλογές», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Μπαίνουμε στο πολιτικό παιχνίδι, με απαιτήσεις, χωρίς βερμπαλισμούς και έπαρση. Ευχαριστώ όσους συνετέλεσαν στο επιτυχές αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ