Αποκαλύψεις Βενιζέλου για τις Κάννες στον Guardian

Αποκαλύψεις Βενιζέλου για τις Κάννες στον Guardian

 

Αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της συνόδου των Καννών το 2011 κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Η Ελλάδα δεν είχε έρθει ποτέ πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ και η Ε.Ε. δεν είχε έρθει ποτέ πιο κοντά στην κατάρρευση» σχολιάζει η δημοσιογράφος στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Πώς η Ελλάδα τραβήχτηκε από τα πρόθυρα βύθισης της Ευρώπης στο χάος».

«Ποτέ μου δεν έχω βιώσει τόσο μη διπλωματική συμπεριφορά», θυμάται ο κ. Βενιζέλος και συνεχίζει: «Το κλίμα ήταν εξαιρετικά βαρύ, απολύτως τραγικό και πολύ επιθετικό».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που είχε κληθεί στο δείπνο ως υπουργός Οικονομικών, ο τότε Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν «εξαιρετικά ενοχλημένος» με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει επειδή (ο Σαρκοζί) μιλούσε συνεχώς. Η Μέρκελ ήταν πιο ήρεμη αλλά το μήνυμά της ήταν ξεκάθαρο: Ή ακυρώνετε το δημοψήφισμα ή το διεξάγετε και μετά από αυτό θα δούμε αν θα προχωρήσουμε στην επόμενη δόση, το πρόγραμμα διάσωσης, το κούρεμα».

«Φανταστείτε την αντίδραση των αγορών», συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος, «σε τρεις ημέρες θα είχαμε καταρρεύσει, θα είχαμε εκροή καταθέσεων». Όπως αναφέρει, το δημοψήφισμα θα έπρεπε να αφορά το πρόγραμμα λιτότητας «αν ήταν καλό ή κακό. Ποτέ την παρουσία μας στην Ευρωζώνη».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ