ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος…

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος…

 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την προεκλογική συγκέντρωση της Ελιάς στο Μουσείο Μπενάκη, κάνοντας λόγο για ένα κόμμα που είναι σε αδιέξοδο.

«Μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών από την καλύτερη δυνατή αφετηρία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρέπει «να ενώσουμε ξανά την κοινωνία».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το Κίνημα σεβάστηκε τις τοπικές κοινωνίες και στήριξε αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες, χωρίς χρίσματα και κομματικές ταμπέλες.

Αντίθετα, είπε, τα στενά κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρουσία στον δεύτερο γύρο ουσιαστικά μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθηναίων. Εκεί, πρόσθεσε, το δίλημμα είναι αν η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική ή μικροκομματική και δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, είπε ότι θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική.

Ακούγαμε είπε, ότι υπάρχει επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ «και είδαμε ποιο είναι το πραγματικό αποτέλεσμα της δήθεν επέλασης» .

 «Ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στις ψεύτικες εντυπώσεις της προηγούμενης Κυριακής» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι προωθεί την αστάθεια με βάση μια  εθνικιστική και  συνομωσιολογική λογική.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι γίνονται βήματα αποκατάστασης των αδικιών και της εξόδου από την κρίση, κάτι που όπως είπε γίνεται σε πείσμα αυτών που δηλώνουν αντιμνημονιακοί αλλά φοβούνται μη βγούμε από το μνημόνιο.

«Τους λέω ότι έχουν λόγο να είναι σε πολιτικό αδιέξοδο» υπογράμμισε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι την ύφεση την έφερε ένα λανθασμένο πρόγραμμα που έφεραν οι εταίροι μας των οποίων οι δεξιές και φιλελεύθερες αντιλήψεις εκφράστηκαν στα προγράμματα που εφαρμόσθηκαν στη χώρα μας. Ωστόσο, όπως είπε, τα χρήματα ήταν αναγκαία για να μην καταρρεύσει ο τόπος.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «τους καλούμε να συστρατευθούν στον αγώνα κατά των ναζιστών της Χρυσής Αυγής». «Απαγορεύεται κάθε έμμεσο ή άμεσο φλέρτ με αυτούς» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Να ενώσουμε ξανά την κοινωνία ας κινητοποιηθούμε όλοι για τον τόπο, ας αγωνιστούμε να ανακόψουμε τον φασισμό».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ