ΦΩΤΟ-Ο Γιούνκερ στα έργα του μετρό

ΦΩΤΟ-Ο Γιούνκερ στα έργα του μετρό

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνοδευόμενος από τον Κωστή Χατζηδάκη, επισκέφθηκε σήμερα το έργο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά και συγκεκριμένα το Φρέαρ Εκκίνησης στην Αγ. Βαρβάρα και το εργοτάξιο του μετρό στην Πλ. Ελευθερίας στο Κορυδαλλό.

Τον Γιούνκερ και το επιτελείο του υποδέχθηκαν στο εργοτάξιο ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Χρήστος Τσίτουρας όπου και τον ενημέρωσαν για τα έργα που εκτελεί η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ειδικότερα για την επέκταση του μετρό προς Πειραιά.

Η επέκταση ξεκίνησε το Μάρτιο του 2012 και αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο που υλοποιείται σήμερα στην πρωτεύουσα. Πρόκειται για επέκταση 7,6 χλμ. με 6 νέους Σταθμούς, σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από τα μέσα σταθερής τροχιάς. Με την ολοκλήρωση της Επέκτασης προς Πειραιά αναμένεται να εξυπηρετούνται ημερησίως περισσότεροι από 130.000 πολίτες. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 730 εκ. € και τη βασική σύμβαση κατασκευής του έχει αναλάβει κοινοπραξία ελληνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό το 2017.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού στο Σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς. Επιπλέον, η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του Λιμανιού του Πειραιά και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της Γραμμής 3 του Μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας όσο και για την Εθνική Οικονομία γενικότερα.

Διαβάστε επίσης

Ήρθε ο Γιούνκερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ