Σακελλαρίδης: Πιστεύω ότι θα είμαστε στον β’ γύρο

Σακελλαρίδης: Πιστεύω ότι θα είμαστε στον β’ γύρο

Την πεποίθηση ότι θα περάσει στον β’ γύρο των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων εξέφρασε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Παράλληλα, μιλώντας στον Βήμα fm, επέκρινε τον Γιώργο Καμίνη, λέγοντας ότι το κόστος της εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου είναι η διάλυση των υπηρεσιών του δήμου και η απόλυση των συμβασιούχων.

Για τα προβλήματα της πόλης

«Μας μιλάει γι’ αυτά ο κόσμος καθημερινά, που βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες και σίγουρα δεν είναι το τζαμί.

Πολλές φορές μου κάνει εντύπωση, παρότι είμαι υποψήφιος δήμαρχος και ξέρει ο κόσμος τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μου μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη δουλειά του, με τους μισθούς και με το ότι δεν φτάνουν τα χρήματα στο τέλος του μήνα.

Θέλει να τα πει σε ένα πολιτικό πρόσωπο, παρότι ξέρει ότι δεν έχω το μαγικό ραβδάκι να το αλλάξω.

Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αυτοδιοίκηση είναι αυτά της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού και της ποιότητας ζωής στους ελεύθερους χώρους, της μετακίνησης στα πεζοδρόμια, τις λακκούβες. Ζητήματα που μοιάζουν μικρά, αλλά δεν είναι ασήμαντα.»

Για τον β’ γύρο

«Πιστεύω ότι θα είμαστε στο β’ γύρο και δεν θέλω να τοποθετηθώ (με ποιον θα είμαστε αντίπαλοι). Θα το δούμε.»

Για τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων

«Είναι άδειες οι αποθήκες του δήμου από λαμπτήρες. Σήμερα, και αυτό είναι κάτι που ο κ. Καμίνης πρέπει να απαντήσει, είναι το γεγονός ότι ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η οικονομική στενότητα – και μου λέτε για μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αλλά τι να κάνουμε, όταν ο δήμος χρωστάει 23 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και δεν γίνονται διαγωνισμοί και δεν έρχονται οι εταιρείες σε προσφορές για λαμπτήρες.

Τα 120 εκατ. ευρώ είναι μια ετικέτα. Το ποσό που έχει διατεθεί για έργα – και ο κ. Καμίνης δεν θα πρέπει να είναι υπερήφανος με τον τρόπο που έρχονται κάποιες ΜΚΟ και λένε ότι θέλουν να κάνουν ένα έργο και να δώσει ο δήμος λεφτά χωρίς σχέδιο και ρυθμιστικό πλαίσιο από την πλευρά του δήμου – δεν είναι παρά μόνο 57-60 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα είναι ζήτημα εάν θα απορροφηθούν από το δήμο της Αθήνας. 

Και αυτή τη στιγμή, όταν μιλάμε για οικονομική εξυγίανση, δεν μπορούμε να μιλάμε για τέτοιου τύπου θέματα, όταν το κόστος της εξυγίανσης του κ. Καμίνη είναι η διάλυση των υπηρεσιών του δήμου και η απόλυση των συμβασιούχων ή να μην έχουμε λάμπες και άσφαλτο για να κλείσουμε τις λακούβες.

Διότι αυτή είναι η κατάσταση του δήμου σήμερα. Και δεν είμαι ευχαριστημένος ούτε από το κοινωνικό έργο του κ. Καμίνη, χωρίς να θέλω να απαξιώσω σε καμία περίπτωση οποιοδήποτε κοινωνικό έργο που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μου. Αλλά όταν έχουμε ασκήσει κριτική στον κ. Καμίνη και του έχουμε ζητήσει στοιχεία για τις 20.000 που λέει (ότι σιτίζονται από το δήμο) δεν προκύπτει από πουθενά.

Είναι ένα φουσκωμένο νούμερο, που δεν προκύπτει από τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης που λειτουργούν από το υστέρημα και τον κόπο των πολιτών, απλών και καθημερινών, οι οποίοι, αναλογικά με τις δυνατότητες του δήμου, προσφέρουν αναλογικά πολύ μεγαλύτερο έργο από αυτό του δήμου και του κ. Καμίνη.

Για το κοινωνικό έργο Καμίνη

Επομένως, το κοινωνικό έργο του κ. Καμίνη στην ουσία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε χορηγούς. Είναι σημαντικό να βοηθάς συνανθρώπους, αλλά δεν μπορείς να επαφίεσαι αποκλειστικά σε κάποιους χορηγούς.

Θεωρώ εσφαλμένη την άποψη του κ. Καμίνη (ότι δεν έχει χρήματα). Τα χρήματα είναι ζήτημα προτεραιοτήτων και δεν μπορείς να λες ότι την περίοδο που δεν έχεις λεφτά να υπογράφεις σύμβαση για τη συντήρηση των οχημάτων και των απορριμματοφόρων, ύψους 23,6 εκατ. ευρώ και να είναι μάλιστα και μια σύμβαση, της οποίας η προκήρυξη απέκλειε οποιονδήποτε άλλον και ήλθε, σε διεθνή διαγωνισμό, μόνο μια εταιρεία. Με συγχωρείτε, αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει και στην ουσία ο κ. Καμίνης τα άφησε την τελευταία στιγμή και μπήκε στη λογική του δημάρχου που κόβει κορδέλες.»

Για το παραεμπόριο

«Το ζήτημα του παραεμπορίου είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για την εμπορική δραστηριότητα, αλλά δεν είναι το πιο μεγάλο. Τίθεται μέσα σε άλλα, πιο σημαντικά για την εμπορική δραστηριότητα κατά την άποψή μου και γι’ αυτό εμείς προτείνουμε πιο ρεαλιστικές δράσεις για την πάταξη του παραεμπορίου στην πηγή, στις αποθήκες και τις πηγές, και όχι στο πεζοδρόμιο.

Ένα άλλο που λέμε και ήταν πρόταση και του κ. Καμίνη το 2010 είναι να σπάσει ο κρίκος των ανθρώπων που εξασκούν αυτήν την παράνομη δραστηριότητα με το παραεμπόριο. Το να δημιουργηθούν στην Αθήνα υπαίθριες πολυεθνικές αγορές οριοθετημένες, οι οποίες να δίνουν τη δυνατότητα σε μετανάστες που καταφεύγουν στο παραεμπόριο και πουλάνε τα προϊόντα τους για να ζήσουν, δεν είναι λύση. Είναι ζήτημα της Πολιτείας και δεν μπορούμε να μπούμε σε ζητήματα νομιμότητας.»

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ