Ασημακοπούλου Vs Σκουρλέτη στον Realfm 97,8

Ασημακοπούλου Vs Σκουρλέτη στον Realfm 97,8

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Δεν νομίζω ότι η αναφορά στη χώρα μας, στην πατρίδα, μπορεί να είναι μόνο ένα σύνθημα. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να λέει, αλλά αυτή είναι μία συζήτηση απλά και μόνο για να λέει. Σε καμία περίπτωση, αυτή η πολιτική δύναμη με τα τόσα που βαρύνεται δεν μπορεί να μιλάει για νέα Ελλάδα», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης με αφορμή την ιστοσελίδα με το όνομα «Νέα Ελλάδα» που κατοχύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Γελάει ο κόσμος με αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήραν το σύνθημα μας και το έκαναν ιστοσελίδα για να μας πουν τι; Δεν χαρίζουμε τη Νέα Ελλάδα στον κ. Τσίπρα. Τους χαρίζουμε το σύνθημα, αλλά τη Νέα Ελλάδα δεν τους την χαρίζουμε», απάντησε η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε: 

«Η Νέα Ελλάδα είναι αυτή στην οποία δίνουμε μάχη κατά τον επενδύσεων; Που επιτρέπουμε την κατάληψη σε δημόσια κτίρια; Που επιτρέπουμε την ανομία; Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει στους πάντες τα πάντα και τονίζει ότι λεφτά υπάρχουν. Και μάλιστα, για να βρουν τα λεφτά, μάθαμε ότι μπορούν να προσφύγουν και σε εσωτερικό δανεισμό».

«Θα βρουν 100 δισ. από τους Έλληνες καταθέτες με εισόδημα άνω των 100 χιλιάδων ευρώ;», πρόσθεσε η κ. Ασημακοπούλου.

«Ακούγοντας την κ. Ασημακοπούλου ξαναβλέπω το ίδιο φαί. Το ίδιο πλαστικό φαί. Δεν μπορώ να σταθώ σε αυτόν τον εμφυλιοπολεμικό τρόπο αντιπαράθεσης. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να πει τίποτα διαφορετικό παρά από το πρόγραμμα της Μέρκελ. ¨Έχουν συνειδητοποιήσει ότι μετά τις 25 Μαΐου, ο ρόλος τους και η θέση τους είναι στην αντιπολίτευση γι αυτό και ο πανικός», απάντησε με τη σειρά του ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Πρέπει να αλλάξουμε κυβέρνηση. Αφήστε να δείτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Αν μια κυβέρνηση συνεχίζει να κυβερνά έχοντας την κοινωνία απέναντί της, δεν δικαιούται να υποθηκεύει το μέλλον αυτής της χώρας».

Η κ. Ασημακοπούλου απάντησε λέγοντας ότι «όταν ανέλαβε ο Α. Σαμαράς βρισκόμασταν στο χείλος του γκρεμού. Κατάφερε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Εμείς προχωράμε στη Νέα Ελλάδα».

«Τη συνταγματική αναθεώρηση την έχουμε προτείνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτή τη στιγμή ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα. Όταν συζητάμε για μια Νέα Ελλάδα, δεν μπορούμε να αγνοούμε και το θεσμικό πλαίσιο ώστε να ανακτήσει ξανά την αξιοπιστία του το πολιτικό σύστημα», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Δεν είναι μια απλή μαθηματική εξίσωση οι ευρωεκλογές. Θα υπάρχει διαφορά, υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ελληνικός λαός θα αναλάβει τη δική του ευθύνη η οποία θα είναι να προτάξει τη σταθερότητα. Να προτάξει την ανάπτυξη», τόνισε ακόμα. 

«Κανείς στη Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να θυσιάσει το περιβάλλον. Το νομοσχέδιο κατετέθη για δημόσιο διάλογο και δεν θίγει ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Όταν θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για το νομοσχέδιο, θα υιοθετήσετε έναν διαφορετικό χαρακτηρισμό για το νομοσχέδιο. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε τη νομοθεσία για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη», σχολίασε στη συνέχεια για το νομοσχέδιο που αφορά τον αιγιαλό. 

«Απέναντι στην παραμυθένια εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα, με τις σκηνές της ανθρωπιστικής κρίσης, με ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια, τους μορφωμένους να φεύγουν», ήταν η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος συνέχισε λέγοντας: 

«Η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από τα προεκλογικά συνθήματα. Στις 25 Μαΐου πράγματι θα γυρίσουμε σελίδα, η καλύτερα, θα γράψουμε μια νέα σελίδα ενός νέου βιβλίου μιας νέας εποχής για την πατρίδα». 

Κλείνοντας, η κ. Ασκημακοπούλου είπε:

«Πάντοτε είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Τη Νέα Ελλάδα δεν την χαρίσουμε ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε σε κανέναν ο οποίος καταστροφολογεί αυτή τη στιγμή και μιζεριάζει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ