Καμμένος: Με ναζιστές δεν πρόκειται να συνεργαστούμε

Καμμένος: Με ναζιστές δεν πρόκειται να συνεργαστούμε

“Εμείς με ναζιστές όχι μόνο δεν πρόκειται να συνεργαστούμε, αλλά θα τους πολεμήσουμε μέχρι τέλους”, επισήμανε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή.

Το ερώτημα τέθηκε με αφορμή και τη χθεσινή, φιλικά προσκείμενη στάση βουλευτών του κόμματός του προς τον προφυλακισμένο συνάδελφό τους, Στάθη Μπούκουρα, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι οι ΑΝ.ΕΛ. διαφωνούν ιδεολογικά με τον κ. Μπούκουρα, “είναι ανθρώπινο να μιλήσεις σε κάποιον που κλαίει σε μία γωνιά, επειδή δεν μπορεί να δει το παιδί του”. “Διαφωνούμε απόλυτα με τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά ενός ναζιστικού κόμματος, αλλά η Δημοκρατία πρέπει να είναι δυνατή και δίκαιη”, τόνισε ο κ. Καμμένος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο πλευρό του παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι του “Πανελληνίου Άρματος Πολιτών”, Γιάννης Δημαράς, του “Ελληνικού Κινήματος ‘Αμεσης Δημηκρατίας”, Γιώργος Κόκκας και “Πυρίκαυστης Ελλάδας”, Κώστας Ζουράρις.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠαΣοΚ, αλλά και της ΝΔ, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του ΠαΣοΚ ότι “μετατρέπεται σε “Ελιά”, προκειμένου να γλιτώσουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ των δανείων που έχουν πάρει”. Είπε ακόμα ότι οι ΑΝ.ΕΛ. Θέλουν να πάρουν με το μέρος τους τους υποστηρικτές του λεγόμενου πατριωτικού ΠαΣοΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ, αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο, τον κατηγόρησε ότι προανήγγειλε τους βομβαρδισμούς στη Συρία και στήριξε τους νεοναζί της Ουκρανίας.

Και για τη ΝΔ είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ επιτέθηκε προσωπικά εναντίον των Α. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη και Φ. Κρανιδιώτη, χαρακτηρίζοντάς τους “παλιούς καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής και της ΕΠΕΝ”, ενώ, αναφερόμενος στο θέμα της καταγγελλόμενης αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων, προανήγγειλε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα καταθέσουν μήνυση, προκειμένου, όπως είπε, να ερευνηθεί πως πήγε η υπόθεση στο αρχείο. “Τα στατιστικά αλλοιώθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, για να μπει η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης. Και πιστεύω ότι και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης και, βεβαίως, ο Πρωθυπουργός πρέπει να έχουν θέση”, επισήμανε.

Τέλος, αναφερόμενος στον αποκλεισμό από τις εκλογές του υποστηριζόμενου από τους ΑΝ.ΕΛ. για το δήμο Θεσσαλονίκης, Χάρη Παπαγεωργίου, επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση. “Οι κυβερνητικοί εταίροι από κοινού προσπαθούν να εκλεγεί ο κ. Μπουτάρης”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ τάχθηκε υπέρ της εκλογής του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ