Τσίπρας: Οι εκλογές θα ανοίξουν τον δρόμο της ανατροπής

Τσίπρας: Οι εκλογές θα ανοίξουν τον δρόμο της ανατροπής

 

«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλη υπομονή τέσσερα χρόνια που τον κοροϊδέψανε, τον εξαπατήσανε, τον λεηλατήσανε, τον εξευτελίσανε, και σήμερα ήρθε η στιγμή που θα μιλήσει, και αυτή θα είναι η καταγραφή μιας μεγάλης νίκης, που θα ανοίξει τον δρόμο της μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες σε πεζόδρομο  στην Τρίπολη.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της υποψήφιας δημάρχου της πόλης, Αντωνίας Γιαννούλη και σημείωσε πως «όσο πλησιάζουν οι μέρες προς την τριπλή εκλογική αναμέτρηση, στις 18 και στις 25 του Μάη, τόσο περισσότερο δυναμώνει η πεποίθησή μας ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι νικηφόρα για το λαό μας».

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι «στις 18 και στις 25 δεν ψηφίζουμε απλώς για νέους ευρωβουλευτές, νέους περιφερειάρχες και νέους δημάρχους, αλλά ψηφίζουμε για κάτι ποιο σημαντικό, για τη ζωή μας, για το μέλλον μας, για την Ελλάδα».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να μην εξαπατηθούν από κάποιους που παρουσιάζουν τους συνδυασμούς τους σε δήμους και Περιφέρειες σε όλη τη χώρα ως δήθεν ανεξάρτητους, γιατί, όπως εξήγησε, το βράδυ των εκλογών αν καταφέρουν και ξεγελάσουν τους πολίτες, είναι βέβαιο ότι «θα ξεχάσουν την ανεξαρτησία και θα ντυθούν με τα χρώματα των πολιτικών δυνάμεων που κατέστρεψαν τον τόπο».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες της Τρίπολης και της Πελοποννήσου να μην ξεγελαστούν, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Η Πελοπόννησος δεν μπορεί να γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη, μια αποικία μέσα στην αποικία χρέους όπως θέλει ο εκλεκτός του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, ο κ. Τατούλης».

Υπογράμμισε ότι «η Τρίπολη μπορεί να ξαναγίνει μία πόλη που θα ξαναπεράσει στα χέρια των δημοτών της, μπορεί να ξαναγίνει μια πόλη που προτεραιότητα θα έχει ο άνθρωπος, για αυτό και ο συνδυασμός της Αντωνίας Γιαννούλη είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στις 18 και στις 25 Μαΐου».

Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι βέβαιος ότι η Τρίπολη και η Πελοπόννησος θα δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα και θα κερδίσουν την εκλογική μάχη, τόσο η Αντωνία Γιαννούλη στον δήμο Τρίπολης όσο και ο Οδυσσέας Βουδούρης στην Περιφέρεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τους πολίτες της Τρίπολης και της Πελοποννήσου τις επόμενες ημέρες και ως την εκλογική αναμέτρηση, να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στο δρόμο, να μιλήσουν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και των υποψηφίων που στηρίζει σε δήμο και Περιφέρεια για να είναι η νίκη και η ανατροπή μεγαλύτερη.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις τριπλές εκλογές είναι ένας, να νικήσει. «Έχουμε τρεις κάλπες αλλά στόχος μας είναι ένας στις εκλογές να νικήσουμε. Να δημιουργήσουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που δεν θα είναι διαχειρίσιμο για την κυβέρνηση αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε «όταν ξεκίνησα να λέω ότι οι εκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με χλευάζανε. Σήμερα, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος το παραδέχεται ρητά και κατηγορηματικά κι εκβιάζει ότι αν δεν ψηφίσουν κάποιοι πολίτες τον συνδυασμό με τον οποίο κατέρχεται στις εκλογές, την Ελιά, τότε θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, είναι από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του. Έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά για μένα δεν υπάρχει αν. Θα καταψηφίσουν οι πολίτες κι αυτόν και τον κ. Σαμαρά και η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να προχωρήσει. Θα ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και τα ρευστά αποτελέσματα που παρουσιάζουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «το πρόβλημα στις 19 και στις 26 θα το έχουν άλλοι και όχι εμείς», ενώ ερωτηθείς για το αν κινδυνεύει η χώρα να γίνει Ουκρανία, τόνισε πως «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

 

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ