Αθανασίου: Έτσι έγινε η επιλογή της Κουτζαμάνη

Αθανασίου: Έτσι έγινε η επιλογή της Κουτζαμάνη 

«Δεν είναι ορθό για έναν υπουργό Δικαιοσύνης να αδικεί έναν άξιο υποψήφιο για την ηγεσία της Δικαιοσύνης επειδή κατάγεται από τον ίδιο νομό με αυτόν. Αυτό θα αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση της αρχής της αξιοκρατίας», δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο υπουργός, «η επιλογή της Ευτέρπης Κουτζαμάνη έγινε αποκλειστικά με βάση το ήθος, την εμπειρία και την επιστημοσύνη της. Άλλωστε ήταν η αρχαιότερη αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη σχετική επετηρίδα και η σχετική επιλογή της επικροτήθηκε απ’ όλον τον νομικό κόσμο, αλλά και τα ΜΜΕ, όπως άλλωστε και η επιλογή όλων των ανωτάτων δικαστικών που έγινε με τα ίδια κριτήρια».

Ερώτηση σχετική είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ζητούσε να ενημερωθεί αν είναι αληθινή η δήλωση του κ. Μπαλτάκου ότι ο κ. Αθανασίου είναι από διπλανά χωριά με την κ. Κουτζαμάνη.

Ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχε καταθέσει και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Στην έγγραφη απάντησή του ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως την κενή θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταλάβει Εισαγγελικός Λειτουργός. Η κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη ήταν η αρχαιότερη Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και κατά την ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατέλαβε τη θέση αυτή».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ