ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές

 ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές

 

Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές σε καμία περίπτωση, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω πάντως τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα. Θα αντέξει και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως θέλει το αποτέλεσμα των εκλογών να του δώσει το δικαίωμα να βγει από την κρίση για τα καλά.

Απαντώντας στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για debate,ο Πρωθυπουργός τόνισε πως θέλει να υπερασπιστεί το επίπεδο της δημοκρατίας και δεν θέλει να είναι σε συναντήσεις με ακατάσχετο υβρεολόγιο. «Εγώ πιστεύω ότι ξεπερνάμε την κρίση ενωμένοι, ο Ελληνικός λαός το ήθελε αυτό. Το αν πουλάς σήμερα μιζέρια και διχασμό δεν περνάει. Και πιστεύω ότι δε θα του περάσει του κ. Τσίπρα» υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην αποκατάσταση των αδικιών, επισημαίνοντας πως δίνονται ήδη χρήματα στους πιο αδύναμους, αλλά και στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.

«Για την αποκατάσταση των αδικιών, τους ένστολους τους έχω στο πάντα μυαλό μου, να το ξέρουν» είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις φόρων, τόσο για τα εισοδήματα όσο και για τα κέρδη των επιχειρήσεων κάνοντας λόγο για ένα ενιαίο φόρο της τάξης του 15%.

«Η θέση είναι αυτή, και με το που θα συνεχίσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, ταυτοχρόνως θα προχωράμε και εμείς, όπως το κάναμε με την εστίαση για το ΦΠΑ, θα προχωράμε στη μείωση των φόρων. Αυτή είναι η δική μου θέση, αυτή τη μάχη δίνω. Την έχω πει στην τρόικα, την γνωρίζει πολύ καλά» δήλωσε. «Βιαζόμαστε να εξυγιανθεί το Δημόσιο με αξιοκρατία, με σωστές επιλογές, ώστε να ανοιχθεί αυτή η προοπτική για τον καθένα. Η μεταρρύθμιση αρχίζει και γίνεται παντού. Στην πράξη αλλάζουμε τα πάντα» τόνισε.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για μείωση της ανεργίας προβλέποντας το 2014 να βρεθεί στο 24,5% και το 2018 στο 15%.

Τέλος, ο  κ. Σαμαράς  έθεσε τρία ζητούμενα για την επόμενη μέρα που είναι να σταματήσει η αβεβαιότητα με το θέμα του ευρώ, να  εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Βουλή το 2015 και να προχωρήσει η αναθεώρηση του συντάγματος. «Πρέπει να ξαναγίνουμε μια φυσιολογική χώρα. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας. Δεν αποκλείουμε κανέναν στο να πει τις δικές του. Δεν έχουμε εγωισμούς, προσκαλούμε όλους στο διάλογο» κατέληξε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί ο κ. Τσίπρας

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Σαμαράς για τη ΧΑ και τον Μπαλτάκο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ