ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί ο κ. Τσίπρας

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί ο κ. Τσίπρας

 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξή του στον ANT1.

“Ο κ. Τσίπρας αναδείχτηκε μέσα από την κρίση. Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί κι αυτός” είπε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ένα χθες που έχει χρεωκοπήσει.

Ακόμη τον κατηγόρησε για λαϊκισμό που θυμίζει τα χειρότερα και εκτίμησε ότι ο κόσμος δεν θα παρασυρθεί από το νέο “λεφτά υπάρχουν” που επανέλαβε ο κ. Τσίπρας με τις υποσχέσεις του για δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι έχει εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, τον οποίο όπως ανέφερε, θέλει να είναι ενωμένος πάνω από κόμματα.

Η ψυχολογία έχει αλλάξει και ο κόσμος έχει καταλάβει οτι βγαίνουμε από την κρίση, σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα γύρισε σελίδα. “Βγαίνουμε από την κρίση” είπε, “δείξαμε οτι η Ελλάδα ξαναστέκεται στα πόδια της”.

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών, συντάξεων. Η μόνη τελευταία εκκρεμμότητα που υπάρχει είναι το χρέος. Δεν θα πρόκειται να ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το χρέος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συζήτηση που ξεκίνησε χθες, ως την τελευταία εκκρεμότητα η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά από το τέλος του 2015 θα μπορούμε να αποπληρώνουμε και τους τόκους των περασμένων ετών ενώ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να βγει στις αγορές. «Δείξαμε, δηλαδή, ότι η Ελλάδα ξαναστέκεται στα πόδια της, έχει την ανεξαρτησία από μόνη της να βγει στις Αγορές» τόνισε, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση πέτυχε μεταρρυθμίσεις, αυξήθηκε η ανταγωνιστικότητα και έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 0,6% για φέτος, 2,9% για του χρόνου και 3,7% για το 2016.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε διακύβευμα ευρωεκλογές για την Ελλάδα, καθώς όπως τόνισε πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στην Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι έχει έρθει η ανάκαμψη και όπως τόνισε αυτό είναι ήδη ορατό, ενώ σημείωσε ότι πρώτο μέλημα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν επενδυθεί 15 δισ  ευρώ στην Ελλαδα από το εξωτερικό, ενώ είπε χαρακτηριστικά: “Κάναμε σε δύο χρόνια πράγματα μαζεμένα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και δεκαετίες”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ