Έκτακτη σύσκεψη μετά την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ

Έκτακτη σύσκεψη μετά την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ

Η αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε δια του εισηγητή του Μιχάλη Κασσή, να μην ισχύσουν οι δύο επίμαχες διατάξεις που αφορούν τον διαχωρισμό θέσεων παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές και το θέμα της κλήρωσης προκάλεσε εμπλοκή στη ψήφιση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει από νωρίς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για τη στάση του καθώς όπως υποστήριξε, δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση και θα πρέπει το υπουργείο να φανεί διαλλακτικό μπροστά στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο από τους παραγωγούς όσο και τους εμπόρους.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση από το βήμα της Ολομέλειας της αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θανάση Μπούρα με την συμμετοχή και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Βλάχος.

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος είναι ότι ενώ αρχικά η συζήτηση του νομοσχεδίου είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί απόψε στην ημερήσια διάταξη της Βουλής προβλέφθηκε να υπάρχει εμβόλιμη συνεδρίαση αύριο το απόγευμα.

Σύφωνα με το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ίδιες πηγές πάντως εμφανίστηκαν αισιόδοξες ότι οι διαβουλεύσεις που γίνονται από τις δύο πλευρές θα έχει θετικό αποτέλεσμα και θα βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα.

 

Διαβάστε επίσης

Αντάρτικο του ΠΑΣΟΚ για τις λαϊκές αγορές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ