Ραδιοφωνικό debate Καλαντζάκου-Χατζησωκράτη στον Real Fm

Ραδιοφωνικό debate Καλαντζάκου-Χατζησωκράτη στον Real Fm

Τα ξίφη τους «διασταύρωσαν» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, η υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ιωάννα Καλαντζάκου και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους αλλά και τη Σύνοδο του Eurogroup η Ιωάννα Καλαντζάκου, σημείωσε ότι έχουν γίνει «βήματα ανάπτυξης στην χώρα μας, από το πρωτογενές πλεόνασμα και την επιτυχή έξοδο στις αγορές που μας επιτρέπουν να διαπραγματευόμαστε την αναδιάρθρωση του χρέους».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «οι δομικές μεταβολές σε μία οικονομία απαιτούν κάποιο χρόνο για να αποφέρουν αυτό που ζητάει ο κάθε πολίτης».

«Είναι σαφές ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τους οικονομικούς δείκτες, όμως επειδή αυτά δεν γίνονται σε μία μέρα. Για να αλλάξει σελίδα η χώρα χρειάζεται αφενός η συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών και της δημοσιονομικής προσαρμογής και αφετέρου αναπτυξιακά προγράμματα», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο κούρεμα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι είναι «πρώτος στόχος» και πρόσθεσε:  

«Απλά επειδή φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο ξεκινά τη συζήτηση από την μείωση των επιτοκίων, την περίοδο χάριτος και την επιμήκυνση της αποπληρωμής για να έρθει το κούρεμα σε επόμενο στάδιο».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε ότι «η Δημοκρατική Αριστερά εδώ και πολύ καιρό έχει επισημάνει ότι είμαστε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους που ξεκίνησε σήμερα, αλλά δεν αρκεί μόνο η επιμήκυνση της χρονικής διάρκεια αποπληρωμής, ούτε φυσικά η μείωση του επιτοκίου».

«Αυτά είναι θετικά αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση να πάμε και να ζητήσουμε και να αφαιρεθεί το κομμάτι που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έχει δοθεί ήδη, να μεταφερθεί στον ESM και να μην καταλογίζεται μέσα στο χρέος μας», επεσήμανε ο κ. Χατζησωκράτης και έκανε λόγο για ανάγκη «μίας πανευρωπαϊκής αντιμετώπισης του χρέους».

Ερωτηθείς για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά και για το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ανέφερε:

«Δεν μας πάνε οι πολιτικές που χαράσσει το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Εμάς ενδιαφέρει να συμβάλλουμε και να συμμετάσχουμε στην υπόθεση της διακυβέρνησης του τόπου αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν τις εθνικές εκλογές».

Αναφορικέ με τις ευρωεκλογές η Ιωάννα Καλαντζάκου, τόνισε ότι όσο πλησιάζουμε στις κάλπες πρέπει  να συνειδητοποιήσουμε ότι διεξάγονται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και έχουν μείζον πολιτικό διακύβευμα. Είναι η στιγμή που η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από μία βαθιά ύφεση».

Επίσης εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία «θα είναι πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά» και ότι «θα εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ