Επίθεση του Τσίπρα στην κυβέρνηση

Επίθεση του Τσίπρα στην κυβέρνηση

 

«Η υπομονή του λαού εξαντλείται και στις 18 και 25 Μαΐου θα στείλει μήνυμα αλλαγής και ανατροπής στους “τρομοκράτες” του», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον κατηγόρησε ότι «κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου» και αρνείται τον διάλογο μαζί του. «Που είναι ο Πρωθυπουργός, που είναι ο κ. Σαμαράς; Μπήκε η άνοιξη και δεν έχει ξεμυτίσει από το Μαξίμου, να τον δει λίγο ο ήλιος, το φως της ημέρας. Δεν τολμά να βγει να συνομιλήσει με τον λαό, με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κυκλοφορεί μονάχα στο απολύτως προφυλαγμένο και αποστειρωμένο περιβάλλον. Υπάρχει μόνο σε άρθρα σε Κυριακάτικες εφημερίδες, σε διαγγέλματα, στα κανάλια και στις δημοσκοπήσεις της διαπλοκής», είπε ο κ. Τσίπρας.

Κάλεσε εκ νέου σε τηλεοπτική αναμέτρηση τον κ. Σαμαρά, είπε ότι «κρύβεται γιατί φοβάται» και σημείωσε πως είναι «ακατάλληλος για Πρωθυπουργός, ο καταλληλότερος της διαπλοκής και της τρόικας».

«Ο Πρωθυπουργός υπάρχει στην αγκαλιά της τρόικας και της κυρίας Μέρκελ. Υπάρχει σε κάθε μια από τις εκατοντάδες σελίδες των μνημονίων που ψήφισε και που ετοιμάζεται να ψηφίσει. Στον λαό όμως, δεν υπάρχει. Στην Βουλή δεν υπάρχει. Στον διάλογο δεν θα προσέλθει. Στο debate δεν θα τον δείτε», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Όσο όμως ο Πρωθυπουργός κρύβεται, απαξιώνοντας Βουλή, θεσμούς, δημοκρατία, όσο πιο πολύ προσπαθεί να κτίσει το κράτος εκτάκτου ανάγκης,όσο προσπαθεί να μας κάνει μπανανία,τόσο πιο κοντά έρχεται η μέρα εκείνη που θα φύγει. Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν. Η υπομονή του λαού τελείωσε. Και μαζί της, τελειώνει η πιο υποταγμένη, η πιο εθελόδουλη, η πιο διαπλεκόμενη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων», υπογράμμισε.

 

Ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν μια πολιτική πράξη ανατροπής και σημείωσε: «Φτάνει πια. Δεν θα ανεχτούμε να μας κυβερνούν συμφέροντα. Δεν θα ανεχτούμε μεσοπρόθεσμα και μνημόνια που έχουν έτοιμα και μεταφρασμένα στα συρτάρια τους. Δεν θα ανεχτούμε άλλο την πιο ταξική, την πιο αντιδραστική πολιτική που γύρισε τον τόπο δεκαετίες πίσω, σε έναν εργασιακό μεσαίωνα,σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας,χωρίς δικαιώματα και ελπίδα. Γιατί αυτό που πραγματικά διακυβεύεται σήμερα, πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, δεν είναι η παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη, όπως θέλουν να σας τρομοκρατήσουν. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η κυριαρχία του ελληνικού κράτους, είναι η ίδια η εθνική μας ανεξαρτησία. Διακυβεύεται η ίδια μας η ζωή, το μέλλον αυτού του τόπου από αυτούς που του έχουν βάλει πωλητήριο και από τα κοράκια που είναι έτοιμα να τα πάρουν όλα».

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής επενδύει στην αποχή από τις εκλογές και παρατήρησε: «Επενδύουν στα κόμματα κλώνους του συστήματος. Επενδύουν στον καναπέ και την αδιαφορία. Είναι ο μόνος τρόπος, μαζί με την τρομοκρατία, να περιορίσουν το εύρος της ήττας. Όχι να νικήσουν. Αλλά να έχουν μία διαχειρίσιμη ήττα. Να μείνουν ζωντανοί.

 

Αυτός είναι ο μόνος τους στόχος. Γιατί μετά το παραβάν θέλουν να συνεχίσουν την δουλειά που έχουν αναλάβει. Γιατί μετά το παραβάν μας περιμένουν νέα μέτρα. Βγαίνοντας από το παραβάν ο συνταξιούχος -αν στηρίξει Σαμαρά Βενιζέλο- τον περιμένουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Βγαίνοντας από το παραβάν ο εργαζόμενος- αν στηρίξει Σαμαρά Βενιζέλο- τον περιμένουν η διάλυση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή είναι η κρυφή τους ατζέντα. Νέες επώδυνες επιβαρύνσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, με νέους φόρους και νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, από το 2015 έως το 2018. Μέτρα 8 δισεκ. Ευρώ. Απολύσεις στο δημόσιο, ολοκληρωτική ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Νέες εκτροπές και νέα επικίνδυνα παιγνίδια με τους νεοναζί. Τα αδέλφια των νεοναζί της Ουκρανίας, που τους αγκάλιασε η γερμανική Ευρώπη, που έτρεξε ο κ. Βενιζέλος να τους συναντήσει επισήμως. Και που έτρεξε να φωτογραφηθεί με χαρά μαζί τους ο κ. Σαμαράς. Αυτά μας περιμένουν μετά τις εκλογές αν δεν τους στείλουμε με τη ψήφο μας, σπίτια τους. Ας το γνωρίζει, λοιπόν, ο κάθε πολίτης που θα ψηφίσει Σαμαρά Βενιζέλο, βγαίνοντας από το παραβάν, θα πάρει περισσότερο μνημόνιο, περισσότερα μέτρα, περισσότερο Μπαλτάκο, περισσότερο Βορίδη, περισσότερο Γεωργιάδη, περισσότερο Πλεύρη».

 

Για τον Πρωθυπουργό είπε ότι προσπαθεί να «κρύψει» την πραγματική ατζέντα και γι’ αυτό «έγινε καπνός». «Δεν είναι η πρώτη φορά που αποφεύγει τον πραγματικό διάλογο, σαν ο διάολος το λιβάνι. Το ίδιο έκανε και τον Μάη του 2012, το ίδιο έκανε και τον Ιούνιο του 2012. Απέρριψε πάλι την πρόταση μας για δύο πραγματικούς και εξαντλητικούς τηλεοπτικούς διαλόγους. Μας παρέπεμψε στον κ, Γιούνκερ. Γιατί αλήθεια; Αυτοί δε μας λένε ότι ο κ. Σαμαράς είναι το δυνατό τους χαρτί;Αυτοί δε μας λένε ότι είναι ο καταλληλότερος;

 

Γιατί ο καταλληλότερος είναι τελικά τόσο ακατάλληλος να κάνει ό,τι κάνουν σε όλο το πολιτισμένο κόσμο οι πολιτικοί αρχηγοί;

 

Να συζητάει και να διαλέγεται δημόσια, στη Βουλή και στην τηλεόραση, με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Την απάντηση τη ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Γιατί μπροστά στα μάτια των πολιτών και χωρίς τη προστασία των γραπτών μονολόγων, θα φανεί η ένδεια των επιχειρημάτων του. Και όλοι θα καταλάβουν πόσο ακατάλληλος να μας κυβερνά είναι ο καταλληλότερος της τρόικας και της διαπλοκής.

 

Γιατί εκεί δεν θα έχει την προστασία των δημοσιογράφων της διαπλοκής. Εκεί δεν θα μπορέσει να κρύψει την γύμνια των θέσεών του και την πραγματικότητα της βαρβαρότητας που δημιούργησε».

 

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα της ανεργίας και τη αποβιομηχάνισης που μαστίζουν την Κοζάνη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να κόψει κομμάτια τη ΔΕΗ και να την πουλήσει στα «μεγάλα και γνωστά συμφέροντα», ενώ επανέλαβε τη κατηγορηματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της, λέγοντας πως οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι «έγκλημα» κατά της Δυτικής Μακεδονίας και της εθνικής οικονομίας.

 

Τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας μίλησε για το σχέδιο του κόμματος σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας άρχισε να βρέχει. «Σχέδιο για να σταματήσουμε τη βροχή δεν έχουμε, αλλά δεν θα μας τρομοκρατήσει», σχολίασε με χιούμορ και συνέχισε την ομιλία του, ενώ και ο κόσμος δεν έφυγε από την πλατεία. Χωρίς να αναφέρει ονόματα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη από το κόμμα στην επιλογή υποψηφίων στη Δυτική Μακεδονία, αλλά σημείωσε πως έχουν τη γενναιότητα να τα αναγνωρίζουν και να τα διορθώνουν. Θυμίζουμε ότι αρχικά επιλέχθηκε,ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας ο Θεόδωρος Καρυπίδης και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τη στήριξη του και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Θέμη Μουμουλίδη.

 

Ο κ. Μουμουλίδης απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση και ο κ. Τσίπρας εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του.

 

Πριν την ομιλία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα του Θ. Μουμουλίδη και του υποψήφιου δημάρχου Κοζάνης, που στηρίζει το κόμμα, Λευτέρη Ιωαννίδη, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση μαζί με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της περιοχής. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Μηλιός, Γιώργος Αρχοντόπουλος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ