Βενιζέλος: Εκλογές όπως… “Πάσχα”

Βενιζέλος: Εκλογές όπως… “Πάσχα”

 

Ένα σαφές μήνυμα έστειλε από τη Λαμία ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε όσους απεργάζονται σενάρια για το βράδυ των εκλογών. Μάλιστα χαρακτήρισε τις εκλογές τις 25ης Μαΐου ως «Πάσχα» λέγοντας πως «απέχουμε λίγες μέρες από το Πάσχα» και συμπλήρωσε με αποφασιστικότητα ότι «κάποια στιγμή μέχρι και ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο…».

«Θέλουν να καταστραφεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ., να καταστραφεί η ΕΛΙΑ, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, γιατί κάποιοι θέλουν να αμφισβητήσουν εμένα» όπως είπε.

Χαρακτήρισε το δικό του ρόλο ως «άχαρο» τονίζοντας πως ο ίδιος επιστρατεύτηκε «να αναλάβει αυτό το ρόλο για να καλυφθεί μια ανάγκη της παράταξης» όπως είπε και συνέχισε τονίζοντας πως «αυτό δεν συνιστά ούτε απόλαυση ούτε πολυτέλεια».

Πάντως διερωτήθηκε δημόσια πως ακόμη και στην περίπτωση που «υπάρχει ένας άνθρωπος που το θέλει και μια μικρή ομάδα ανθρώπων, μπορεί αυτοί να έχουν κάποιον οπαδό η κάποια απήχηση;»

Συγχρόνως από τη Λαμία ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε αρκετές φορές ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι παρών, μάχεται και αγωνίζεται υπέρ της χώρας και όχι υπέρ των στελεχών και για τον εαυτό του» για να συμπληρώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται. Η ΕΛΙΑ είναι μια συσπείρωση που την έχουμε ανάγκη ως προοπτική. Όλα στην κυβέρνηση κρίνονται σε αυτό που λέγεται ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΕΛΙΑ».

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μιλώντας για τις εκλογές προσδιόρισε το αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου ως μια «διάψευση της στρατηγικής της εφόδου» όπως επανέλαβε και συμπλήρωσε πως «το βράδυ της 25ης Μαΐου η αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι η έφοδος απέτυχε για πολλοστή φορά», προβλέποντας ότι «η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο και καμία περιφέρεια» και σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές σημείωσε με νόημα ότι «το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώνει την αντοχή αυτής της πολιτικής που την θέλει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών».

Λίγο αργότερα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως «η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από την κρίση» και ακόμα ότι «η επάνοδος της στις αγορές είναι οριστική» και εξήγησε ότι «το επιτόκιο που πετύχαμε είναι μεγαλύτερο από εκείνο που μας δανείζουν οι ευρωπαίοι αλλά είναι απόλυτα συγκρίσιμο με το επιτόκιο με το οποίο μας δανείζει το ΔΝΤ». Ο ίδιος έκανε μια πολύ μεγάλη αναφορά στους κόπους και τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και διερωτήθηκε: «τώρα που άρχισαν να φαίνονται καρποί αυτής της προσπάθειας ζητούν ορισμένοι να γυρίσουμε πίσω;»

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε μια σκληρή επίθεση στις αντιμνημονιακές δυνάμεις τονίζοντας με νόημα πως «οι δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εθνικιστές ακροδεξιοί σύμμαχοι του κλαίνε και οδύρονται. Τι μπορούν να κάνουν χωρίς μνημόνιο, χωρίς νέα μέτρα; Δεν μπορούν να πιστέψουν και να δεχθούν ότι δεν θα έχουμε μνημόνιο, δεν θα έχουμε νέο δάνειο, ότι δεν θα έχουμε νέα μέτρα και ότι δεν θα έχουμε και τρόικα. Χάνουν το ψωμί τους. Χάνουν τα επιχειρήματά τους. Χάνουν το λόγο ύπαρξής τους», όπως χαρακτηριστικά είπε για να συμπληρώσει πως «εμείς ως παράταξη έχουμε πληρώσει το κόστος με αίμα.»

Ο ίδιος μάλιστα επιτέθηκε με σκληρότατους χαρακτηρισμούς στις πολιτικές μεταγραφές κατηγορώντας επώνυμα στελέχη που όμως δεν κατονόμασε, ωστόσο χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις αλλά και κατηγορίες. Τους χαρακτήρισε «αλεξιπτωτιστές», «πολυτελώς διορισμένους» τη δε πράξη τους να παραμένουν στην ευρωβουλή και να θέτουν υποψηφιότητα με άλλο πολιτικό χώρο «πολιτική αλητεία».

Μιλώντας σε κομματικά στελέχη, λίγο νωρίτερα, διετύπωσε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε το μνημόνιο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τονίζοντας πως «η τωρινή κυβέρνηση έχει 20 μήνες στην εξουσία και τους 15 μήνες διαπραγματεύεται. Εμείς ολοκληρώσαμε τη διαπραγμάτευση για το δεύτερο μνημόνιο σε 40 μέρες. Βέβαια αυτά δεν θέλει να τα θυμάται κανείς γιατί τα αμαυρώνουν οι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής μεταξύ των οποίων και τα επιμελητήρια επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα και σημείωσε ότι είναι η ώρα να αποδώσει η πραγματική οικονομία. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε με έμφαση τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε κρίσιμα θέματα και επανέλαβε ότι «οι βουλευτές μας έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος».

Τέλος, σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται ο ίδιος και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την μη κατάρτιση ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές της Στερεάς Ελλάδας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε πως «εμείς στηρίζουμε αυτούς που μας σέβονται. Αυτούς που κανιβαλίζουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και παίρνουν στελέχη μας δεν τους ψηφίζουμε, δεν τους θέλουμε. Εμείς θέλουμε το σεβασμό των στελεχών και του χώρου. Ο καθένας στις περιφερειακές εκλογές να ψηφίσει κατά συνείδηση, προοδευτικά, τοπικά αλλά και με ηθικά κριτήρια αυτούς που σέβονται το χώρο και τα στελέχη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ