Εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης προτείνει η Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου

Εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης προτείνει η Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου

 

Τη συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης με σκοπό να στηριχθεί ο Έλληνας παραγωγός και να δοθούν κίνητρα σε νέους καλλιεργητές προτείνει η υποψήφια ευρωβουλευτής της «Ελιάς», Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου.

Η πρότασή της προκάλεσε θετική αίσθηση στους ανθρώπους με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα των αγροτικών περιοχών και της οικονομίας γενικότερα, κατά την περιοδεία της στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το σχέδιο αφορά σε ένα δίκτυο που θα αποτελείται από τους δήμους όλης της χώρας, οι οποίοι θα καταγράψουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που διαθέτουν και στη συνέχεια, σε συνεργασία με νέους αγρότες και μια εξειδικευμένη υπηρεσία, θα προωθούν σε όλη την Ευρώπη τα παραγόμενα προϊόντα. 

«Αυτό που είδα, μετά από συζητήσεις με νέους ανθρώπους και τοπικούς παράγοντες, είναι ότι υπάρχουν τεράστιες ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης σε όλη την επικράτεια, οι οποίες μπορούν να διατεθούν σε αγρότες που θα επιλέξουν νέες καλλιέργειες. Κομβικής σημασίας είναι να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο που θα έχει ως αποκλειστική ευθύνη την προώθηση αυτών των προϊόντων σε όλη την Ευρώπη, θα κάνει δηλαδή το marketing των υπέροχων και μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης» αναφέρει η Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου.

«Υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα νέων Ελλήνων που τόλμησαν και έχοντας ένα όνειρο, μια ιδέα, παρήγαγαν ένα καινοτόμο προϊόν και το εξήγαγαν στο εξωτερικό, δυστυχώς χωρίς να έχουν βοήθεια από την πολιτεία. Αυτή τη βοήθεια, την υποστήριξη και την τεχνογνωσία οφείλουμε να παρέχουμε στους νέους που μαστίζονται από την ανεργία. Είναι μια πρόταση που χρειάζεται εθνική συνεννόηση και σε στο αναπτυξιακό αυτό σχέδιο δεν χωρούν κομματικές ταμπέλες και σκοπιμότητες. Το ζητούμενο είναι να γίνουμε παραγωγός χώρα προϊόντων, αλλά και ιδεών. Να προωθήσουμε .

Μια τέτοια πρόταση μπορεί να περάσει από την Ευρωβουλή και να αποφέρει στη οικονομία μας σημαντικά έσοδα, αλλά και πληθώρα νέων προϊόντων στην εσωτερική αγορά για να μην χρειάζεται να εισαγάγουμε πατάτες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, ακόμα και την Τσεχία. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένας νέος πολιτικός πολιτισμός, και αυτό προϋποθέτει να ταχθούμε όλοι στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Να διεκδικήσουμε το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και τα απαραίτητα κονδύλια για την ανάπτυξη των πλεονεκτημάτων που έχουμε ως χώρα» τονίζει η κ. Σφαέλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ