Στην Εισαγγελία Αθηνών η μήνυση των Κρητικών κατά του Πάγκαλου

Στην Εισαγγελία Αθηνών η μήνυση των Κρητικών κατά του Πάγκαλου

 

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω η μηνυτήρια αναφορά του πολιτικού μηχανικού Γοργία Ψυλλάκη σε βάρος του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η μηνυτήρια αναφορά αφορά τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου (22.4.2014) με τις οποίες, όπως υποστηρίζει ο κ. Ψυλλάκης, προσβάλλεται η μνήμη των αμέτρητων νεκρών Κρητικών που σφαγιάστηκαν πριν και μετά την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Ψυλλάκης επικαλείται τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, σύμφωνα με τις οποίες οι Κρητικοί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως όλη η Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε, σύμφωνα με τον κ. Ψυλλάκη, ότι πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο ανακατάληψης της Κρήτης και αφοπλισμού όλων των Κρητικών, προθέτοντας: «και μη μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως όλη η Ελλάδα;».

Με τη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Ψυλλάκης επιδιώκει, όπως εξηγεί, να αποδώσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς όλους τους σφαγιασθέντες Κρητικούς πριν και κατά την Επανάσταση του 1821, καθώς και στις οικογένειές τους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ψυλλάκης ζητάει να διερευνηθεί από την Εισαγγελία αν έχει τελεστεί το αδίκημα της προσβολής της μνήμης νεκρών (άρθρο 365 του Ποινικού Κώδικα- Έγκλημα κατά της τιμής), για τους αμέτρητους Κρητικούς που σφαγιάστηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ