Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά συνοδεία του θα χάσουν

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά συνοδεία του θα χάσουν

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εκτιμά ότι η Ελιά θα ξεπεράσει… τα γκάλοπ στις ευρωεκλογές, σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής.

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρείται απλά μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τις 25 Μαϊου θέλουμε να εκφράζουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου» είπε ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στη συνέχεια επισήμανε ότι «η έξοδος στις αγορές δεν αρκεί, υπάρχει εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα αλλά χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα, εθνική ενότητα, κοινωνική συναίνεση, ολοκλήρωση της στρατηγικής εξόδου από την κρίση».

Αναφερόμενος στην Ελιά, χαρακτήρισε το ευρωψηφοδέλτιό της «εντυπωσιακό» και εκτίμησε πως «η παράταξη θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στους δήμους και τις περιφέρειες και θα υπερβεί κάθε δημοσκοπική πρόβλεψη στις εκλογές».

Για το «στοίχημα» των εκλογών, είναι ένα «αναμφίβολα πολιτικό γεγονός και εκείνο που πρωτίστως πρέπει να διαφυλαχθεί, στη φάση που βρίσκεται ο τόπος είναι η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της μόνης εθνικής στρατηγικής που υπάρχει και αρχίζει να αποδίδει πλέον καρπούς καθώς βαδίζουμε στην έξοδο από την κρίση».

Δεν παρέλειψε πάντως να επιτεθεί στο κόμμα της συγκυβέρνησης, τη ΝΔ, λέγοντας ότι «προφανώς η ΝΔ θα προτιμούσε να κυβερνά μόνη της και υπάρχουν φορές που έχει αυτή την ψευδαίσθηση. Υπάρχουν κύκλοι που θα προτιμούσαν τη συνεργασία με την ακροδεξιά αλλά ευτελίστηκαν».

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε το κόμμα της Κουμουνδούρου ότι «τρέμουν μήπως βγούμε από το μνημόνιο και χάσουν το ψωμί τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά συνοδεία του θα χάσουν το παιχνίδι στις εκλογές».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η χώρα στο εξής θα προχωρήσει χωρίς νέο δάνειο, χωρίς νέο μνημόνιο και χωρίς την τρόικα.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ