Η «τέχνη» των δημοτικών εκλογών

Η «τέχνη» των δημοτικών εκλογών

Της Μαίρης Πολλάλη

Στον πειρασμό των «celebrities» υπέπεσαν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι περισσότεροι εκ των υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας. Η προσπάθεια να προσελκύσουν ψηφοφόρους επικεντρώνεται στη δύναμη της αναγνωρισιμότητας προσώπων είτε λόγω της επαγγελματικής τους πορείας είτε για τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκφράζουν.

«Γκολ» στις κάλπες

Την πρώτη θέση στην επικοινωνιακή μάχη καταλαμβάνει ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος έχει εντάξει στο ψηφοδέλτιό του τους περισσότερους ηθοποιούς, ποδοσφαιριστές και πολιτικούς. «Όσο πιο πολλά γκολ τόσο πιο πολλές ψήφοι» σκέφτηκε ο υποψήφιος της ΝΔ και έριξε στην προεκλογική αρένα τους ποδοσφαιριστές Κριστόφ Βαζέχα και Ντανιέλ Μπατίστα. Ο μεν πρώτος αποτελεί μέχρι και σήμερα κορυφαίο σκόρερ, αφήνοντας εποχή στα γήπεδα με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ο παλαίμαχος διεθνής που έγινε γνωστός με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ το «ρόστερ» συμπληρώνει ο πρώην μπασκετμπολίστας του ΠΑΟ, Γιώργος Καλαϊτζής. Τα φώτα συγκέντρωσε από την πρώτη στιγμή ο δημοφιλής ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος μάλιστα πείστηκε με δυσκολία να κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Δυνατό «χαρτί» θεωρείται και η πρώην σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, Τζούλια Παπαδημημητρίου, η οποία έχει αφήσει πίσω της τις δικαστικές διαμάχες με το γνωστό τραγουδιστή και θέλει να χρησιμοποιήσει τον κοινωνικό της κύκλο, για να γεμίσει τις κάλπες με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα Μπορείς».

Στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Άρη Σπηλιωτόπουλου συγκαταλέγεται, επίσης, ο δημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας, υιός του Λάμπρου Κωνσταντάρα, που αποτελεί «μεταγραφή» από τον Νικήτα Κακλαμάνη με τον οποίο είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στη μείζων αντιπολίτευση. Δεξιόστροφη τακτική ακολουθείται, επίσης, με τον Θάνο Πλεύρη, που οι επικοινωνιολόγοι του συνδυασμού εκτιμούν ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στην διαρροή ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή.

Τηλεοπτικά κριτήρια για τον Καμίνη

Ρόλο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Καμίνη ανέλαβε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος. Ο «Ακάλυπτος» της τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του ’90 «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» είναι αδιαμφισβήτητα το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο ανάμεσα στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του νυν δημάρχου Αθηναίων. Παρά τις επικρίσεις των αντιπάλων του για τη θητεία του στο δήμο, δημιούργησε ένα φιλόδοξο ψηφοδέλτιο με μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας, όπως το νομικό-διεθνολόγο Αλέξανδρο Μοδινό, τον παιδίατρο παλαιστινιακής καταγωγής Ραούφ Σεχάντε και από την οργάνωση 2ης γενιάς μεταναστών τον πρόεδρο του «ASANTE», Νικόδημο Μάινα Κινίουα. Στις δυνατές υποψηφιότητες είναι ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Θάνος Βερέμης, αλλά και οι δημοσιογράφοι Πόπη Διαμαντάκου που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και ο Θάνος Βαλλάτος που συναντάμε συχνά σε lifestyle περιοδικά.

Με κομματικά στελέχη στο Δήμο

Από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο ποσοστό του ψηφοδελτίου του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στον αγώνα του οποίου τάχθηκαν νέα στελέχη του κόμματος, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της τέχνης. Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης είναι από τα πιο προβεβλημένα ονόματα, καθώς έχει συνεργαστεί με δεκάδες συγκροτήματα και τραγουδιστές του έντεχνου τραγουδιού.

Βαθεία πολιτικοποιημένος, δεν έκρυψε από τη πρώτη στιγμή την κομματική του τοποθέτηση, ενώ έχει έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κατεβαίνει και ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος της Συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην γραμματέας της Νεολαίας και έμπιστος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Μαζί τους είναι υποψήφιοι με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη, αλλά και η ηθοποιός Αννίτα Δεκαβάλλα, δημοσιογράφοι της ΑΥΓΗΣ και τρεις πρώην σύμβουλοι του νυν δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Δοκιμασμένοι στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα

Σταθερή αξία στο δυναμικό του Νικήτα Κακλαμάνη η ηθοποιός Βάσια Τριφύλλη, νυν δημοτική σύμβουλος του τέως δημάρχου Αθηναίων. Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι Φώτης Ιγνατίου και Λευτέρης Σκιαδάς, ο εφοριακός Νίκος Βαφειάδης και ο χημικός Γιώργος Δημόπουλος από τους οποίους ο «αντάρτης» της ΝΔ αναμένει χιλιάδες σταυρούς.

Τη μάχη με τους απολυμένους δημοτικούς αστυνομικούς επιδιώκει να κερδίσει με την υποψηφιότητα του πρώην διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέα Σγούρο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει το επιτελείο του υποψήφιου δημάρχου και στον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Νίκο Κατσαρό.

Συνταγή επιτυχίας

Η κόρη της «εθνικής» μας μαγείρισσας, Βέφας Αλεξιάδου είναι από τα δημοφιλή πρόσωπα που ενέταξε στο ψηφοδέλτιό του ο Βασίλης Καπερνάρος. Παρόλο που ο συνδυασμός «Αθήνα, το σπίτι μας» έχει στην πλειονότητά του υποψήφιους με «σταδιοδρομία» μέσα στην κοινωνία, η Αλεξία Αλεξιάδου είναι ένα πρόσωπο γνωστό από τις τηλεοπτικές της εκπομπές και έχει έντονο συγγραφικό έργο με μία τεράστια συλλογή από βιβλία μαγειρικής. Το μεγάλο «ατού», όμως, του υποψήφιου δημάρχου είναι η ηθοποιός Τιτίκα Στασινοπούλου.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην καρδιά της πόλης, έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών για την προσφορά της στις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις της περιοχής. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι, εκτός από πρωταγωνιστικούς ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, είναι ακαδημαϊκός, σκηνοθέτις, συγγραφέας, μεταφράστρια θεατρικών έργων, διδάκτωρ Θεατρολογίας και πρόεδρος του Διαπολιτισμικού ευρωμεσογειακού Κέντρου της UNESCO.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ